Sokak müzisyenlerine zabıta engeli: Git Avrupa'da çal

Sokak müzisyenlerine zabıta engeli: Git Avrupa'da çal
İstanbul Bakırköy'de sokak müzisyenlerinin enstrümanlarına zabıta el koymaya çalıştı.

Yağmur Kaya


ARTI GERÇEK- Bakırköy Belediyesi zabıtaları, sokak müzisyenlerine müdahale de bulunarak müzik aletlerine el koymaya çalıştı. Halk ve müzisyenler zabıtanın tutumuna karşı çıkınca, zabıta enstrümanları geri vermek zorunda kaldı.

'ALIN TERİYLE GEÇİNEN EMEKÇİLERE SALDIRIYORLAR'

Perperik Müzik Kolektifi üyesi Müzisyen Ufuk Sultanoğlu zabıtaların herhangi bir gerekçe sunmadan müdahalede bulunduğu daha sonra ise sokak müziği yapmanın yasak olduğunu belirttiğini söyledi. Yurttaşların söz konusu duruma tepki göstererek kendileriyle dayanışma sergilediğini vurgulayan Müzisyen Sultanoğlu, "Milyonları götürenlere ses etmeyenler, emeğiyle alın teriyle geçinen müzik emekçilerine saldırıyor. İzin vermeyeceğiz" diyerek söz konusu duruma bu sözlerle cevap verdi.

Sultanoğlu, sokak müziği yapmak için Bakırköy Belediyesi'nde giderek izin almak istediklerini belirtti. Ancak dikkate alınmadıklarını söyleyen Sultanoğlu, "İzin talep etmek için belediyeye gittik. Bize, 'Şu an herkes toplantıda, yardımcı olamayağız' şeklinde bir ifade ede bulundular. Daha önce küçük çaplı krizler çıkmıştı ancak bu sefer 15 20 zabıta geldi. Ve direkt enstrümanlara almaya çalıştı. Ve darp edildik" dedi.

Öne Çıkanlar