Sokakta kitap okumaya tehdit

Sokakta kitap okumaya tehdit
Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü: 'Biz nerden bilelim. Kitaplar arasında şifreli mesajlar olmadığını. Gidersiniz aldırırız sizi oradan.'

HABER MERKEZİ - KHK ile işten atılan Hisar Yapı İlkokulu 1-f sınıfı öğretmeni Hüseyin Demir okul önünde "Adalet için kitap okuyoruz!" şiarıyla sokak okulu etkinliklerine başlayınca, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü "veli toplantısı" adı altında velileri okula çağırdı ve tehdit etti.

Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü velilere "O etkinliklere katılmaya devam ederseniz sizi oradan polise aldırırım. O öğretmen DHKPC’li dedi. Bunun üzerine velilerin "Biz sadece kitap okuyoruz. Başka bir şey yapmıyoruz" demeleri üzerine Müdür "Biz nerden bilelim. Kitaplar arasında şifreli mesajlar olmadığını. Gidersiniz aldırırız sizi oradan" şeklinde tehdit etti.

Alınteri.net'de yeralan habere göre veliler Hüseyin öğretmene durumu anlatarak üzüldüklerini belirttiler.

Dün beşinci Sokak Okulu etkinliğini gerçekleştiren Demir, bazı velilerin yapılan baskıdan kaynaklı uzaktan izlediklerini, bazı velilerinde etkinliğe katılarak yapılan baskıya ve KHK’ya tepki gösterdiğini ifade etti.

Etkinliğin yapılacağı saatlere yakın Hisar Yapı İlkokulu’nun bulunduğu sokak adeta abluka altına alındı. Etkinliğin gerçekleştirildiği parkın hemen karşısına konuşlanan akrepler, biraz ilerisindeki TOMA, ve sokağı gözetleyen sivil polisler ablukası altında sokak okulu etkinliği gerçekleştirildi.

Sancaktepe’de bulunan Hisar Yapı İlkokulu önünde beşincisi yapılan etkinlik, Eğitim-Sen 2 No'lu şube yönetimi öncülüğünde gerçekleşti. Tüm sendika yönetiminin katıldığı okuma etkinliğine CHP Sancaktepe İlçe Örgütü de destek verdi.

Etkinlik yapılan basın açıklamasıyla sona erdi.

Basın açıklamasında şunlara yer verildi;

"Baskı, tehdit, karalama, itibarsızlaştırma sökmedi, sökmeyecek. Haftaya yine aynı yerdeyiz. Kitap okumalarının sonuncusunu yapacağız.

Geçen hafta 4.'sünü yaptığımız okuma etkinliğinin ardından Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü veli toplantısı adı altında velileri toplayarak.

'Önümüzdeki hafta o parka gitmeyin, müdahale edeceğiz, sizin için de çocuklarınız için de iyi olmaz... O öğretmen terör örgütü üyesi' gibi ifadeler kullanmış ve velileri korkutmuş, velileri ve öğrencileri bu şekilde uzaklaştırmaya çalışmıştır.

Bir velinin 'Biz sadece kitap okuyoruz' şeklindeki çıkışına ise 'Nereden belli kitapların içine şifreli mesajlar yerleştirmediği' gibi bir açıklama yapmıştır.

Bütün bunlara rağmen bu hafta yine aynı yerde aynı saatte oradaydık. Kitaplarımızı okuduk, ardından basın açıklamalarımızı yaptık. Ve İlçe Milli Eğitim Müdürünü yaptığı suçlamayı ispat etmeye çağırdık.

Buradan sesleniyoruz;

Siz ne yaparsanız yapın, hakkımızda ne söylerseniz söyleyin öğrencilerimizin gözlerine velilerimizin yüzüne gururla bakmamızı engelleyemezsiniz. Bu emekle ve sevgiyle yoğrulmuş bir ilişkidir sizin yaydığınız korku bu ilişkiyi yıkamaz. Ancak gün gelecek devran dönecek işlediğiniz suçlardan ve uyguladığınız zulümden kaynaklı yargılanacaksınız. İşte o zaman siz bu halkın yüzüne bakamayacaksınız.

Buradan velilerime sesleniyorum;

Biliyorum ki durum için üzülüyorsunuz ve öğretmeninize sahip çıkamadığınızı, yalnız bıraktığınızı düşünüyorsunuz. Asla üzülmeyin, mahçup olmayın, hepiniz benim gözümde çok değerlisiniz. Bir devlet yetkilisinin tehditleri karşısında kim olsa korkar, özellikle de şu puslu havada. Hepinize desteğinizden dolayı teşekkür ederim, iyi ki sizi tanımışım"

 

Öne Çıkanlar