Sol Parti vekili Hakan Taş: Almanya'dan Türkiye'ye silah satışı devam ediyor

Sol Parti vekili Hakan Taş: Almanya'dan Türkiye'ye silah satışı devam ediyor
Almanya Sol Parti millevekili Hakan Taş, Almanya'dan Türkiye'ye silah satışının devam ettiğini söyledi.

ARTI GERÇEK- Almanya Sol Parti milletvekili Hakan Taş, ARTI TV yayınına bağlanarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Almanya ziyaretini yorumladı. Akar, Berlin'de mevkidaşı Annegret Kramp Karrenbauer ile görüşmüştü.

Türkiye'ye silah satışını Suriye'nin kuzey doğusuna yapılan operasyon nedeniyle durdurduğunu açıklayan Almanya'nın bu kararını Hakan Taş, "Silah ihracaatı her ne kadar şu an için dondurulmuş gözükse de Türkiye'ye silah satışının maalesef ve maalesef devam ettiği bilgisi bize ulaşıyor. Biz Türkiye'ye silah satışının geçici değil kalıcı olarak durdurulmasını talep ediyoruz. Sol Parti olarak bölgedeki komşularıyla savaş halindeki bir ülkeye silah satışını desteklemiyoruz. Doğu Akdeniz'de yapılan sondaj ve sismik çalışmanın da durdurulmasını talep ediyoruz. Her şeyden önce sorunların bir masa trafında birleşerek çözümünü savunuyoruz" diye yorumladı. 

Taş, "Bildiğiniz gibi NATO üyesi ülkeler Rusya'dan silah alımına karşı çıkıyor. Biz NATO üyesi bir ülkenin Rus silahı alması ve komşularıyla savaşta bunu kullanmasına göz yuman NATO'yu da sert bir dille eleştiriyoruz. Bölgede barışın sağlanması için Almanya'nın sürece katkı sağlaması ve Türkiye'nin anlayacağı dille konuşması gerekiyor. Bunlar hayata geçene kadar da ekonomik yaptırımların gündeme gelmesini bekliyoruz" dedi ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelere de dikkat çekti: 

"Doğu Akdeniz'de taraflar gittikçe bir birinden uzaklaşıyor, savaş çanları çalmaya başladı. Tarafların masa başında sorunları çözmesi için AB ülkelerinin katkı sunması gerekiyor baita Almanya olmak üzere. Açıkçası başka bir çözüm yolu da görmüyoruz. Ama böyle bir toplantı olması için devam eden çalışmaların durdurulması gerekiyor. Taraflar uzlaştıktan sonra ne gibi bir yol haritası izlenebileceğine karar verilebilir. 

Türkiye'deki polis şiddetini derhal son bulması gerektiğini düşünüyoruz. Alman hükümetinin Türkiye'deki demokratik güçlere, muhalefete destek verme çağrısı yapıyoruz."

Öne Çıkanlar