Son kullanma tarihi geçmiş sandviçi yedi, hastanelik oldu

Son kullanma tarihi geçmiş sandviçi yedi, hastanelik oldu
Gıda krizi ve gıdada hileli dönem derken şimdi de son kullanma tarihi geçtiği halde market raflarından kaldırılmayan ürünler yüzünden yurttaşın sağlığına kastediliyor.

Antalya'da, Yıldıray Temel isimli genç, bir zincir marketten aldığı sandviçi yedikten 1 saat sonra hastanelik oldu. Yediği sandviçin ambalajına bakınca son kullanma tarihinin 3 gün geçtiğini gören genç vatandaşları uyararak "Alırken tarihine baksınlar" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Yıldıray Temel, öğle yemeği için bir zincir maketten kaşar ve salamlı sandviç aldı. Sandviçi yedikten 1 saat sonra rahatsızlanan Temel, arkadaşını arayıp iyi olmadığını söyledi ve Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisine götürüldü. Burada tahlil ve tetkikleri yapılan Temel’e gıda zehirlenmesi yaşadığı yönünde bilgi verildi.

'ALIRKEN TARİHİNE BAKSINLAR'

Tedavisinin ardından taburcu edilen Temel, en son yediği sandviçin ambalajını kontrol edince ürünün son kullanma tarihinin 3 gün geçtiğini gördü.

Olayı anlatan Yıldıray Temel, "Marketten kaşar ve salamlı sandviç aldım, ardından zehirlendim. Yedikten 1 saat sonrası kusma ve baş dönmesi oldu. Arkadaşıma telefon açtım, o gelip hastaneye götürdü. Tarihine baktığımda 3 gün geçmişti. Gıda zehirlenmesi dediler hastanede" dedi.

Konu hakkında şikayetçi olacağını belirten Temel, vatandaşlara da "Alırken tarihine baksınlar" uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar