Sony’nin En Çok Hasılat Yapan Filmi ‘Spider-Man: No Way Home’ Oldu

Sony’nin En Çok Hasılat Yapan Filmi ‘Spider-Man: No Way Home’ Oldu
Spider-Man serisi son bölümü olan 'Spider-Man: No Way Home' filmi rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor

İlk kez 2002 yılında beyaz perdede boy gösteren Spider-Man serisi, bu zamana kadar birçok film ile sinemaseverleri maceraya sürükledi. Serinin son bölümü olan "Spider-Man: No Way Home" filmi rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. En son Rotten Tomatoes‘ta kırılması güç bir rekoru geride bırakan film, bu kez globalde 1.05 milyar dolarlık hasılata ulaşarak pandemi döneminde 1 milyar dolar barajını aşan ilk film oldu. Film bu başarısını 10 gün içerisinde elde etti.

Filmhafıza’da Serap Ilgın’nın haberine göre film, ABD’de cuma gününü 405,5 milyon dolarlık yurt içi bilet satışlarıyla bitirdi ve böylece Sony Pictures‘ın yerelde tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi unvanına erişti. Önceki rekor ise 2017 yapımı macera filmi "Jumanji: Welcome to the Jungle" ile elde edilmişti. Jumanji: Welcome to the Jungle; 404,5 milyon dolarlık hasılat elde etmişti.

             

2021 YILININ EN ÇOK HASILAT ELDE EDEN FİLMİ

Spider-Man: No Way Home, vizyona ilk girdiğinde de pandemi dönemi öncesindekine benzer bir rekor kırmıştı. İlk günden bu yana hızlı bir şekilde gişe başarısı elde eden Spider-Man: No Way Home, aynı zamanda 2021 yılının da en çok hasılata ulaşan filmi oldu.

Rekor üstüne rekor kırmaya devam eden filmin yapımcılığını Disney ve Sony birlikte üstlendi. Filmin yönetmen koltuğunda daha önce serinin birçok bölümünü de yöneten Jon Watts oturdu. Filmin oyuncu kadrosunda ise Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch gibi isimler yer alıyor.

              

MARVEL VE SONY OSCAR’DAN UMUTLU

Film, gişede elde ettiği başarısını Oscar Ödülleri‘nde de göstermeyi umuyor. Geçtiğimiz gün Hollywood Reporter‘ın yaptığı bir röportaja göre Sony’nin başkanı Tom Rothman ve Marvel stüdyolarından Kevin Feige, filmin Oscar’da En İyi Film Ödülü‘nü hak ettiğini belirtmişti. Her ne kadar Akademi, Marvel evrenine ait filmlerin "En İyi Film Ödülü" gibi büyük ödüller almasına karşı ön yargılı olsa da ilerleyen dönemde neler olacağı merak konusu

Öne Çıkanlar