Soranice artık Google Translate'de

Soranice artık Google Translate'de
Kürtçenin Sorani lehçesinin de içinde bulunduğu 24 yeni dilin Google Translate'e eklendiği duyuruldu.

Google Translate'te Yazılım Mühendisi olan Isaac Caswell, şirketin web sitesindeki bir blogda Google Translate'e 24 yeni dil eklediklerini, bu dillerin çoğunun teknolojide temsil edilmeyen diller olduğunu söyledi. Son eklenen 24 dil ile birlikte, Google Translate tarafından desteklenen dil sayısı 133'e çıktı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre yeni eklenen 24 dilin içerisinde Federe Kürdistan Bölgesi'nin resmi dili olan ve Doğu Kürdistan'da da yaygın olarak kullanılan Kürtçenin Sorani lehçesi ide bulunuyor. Resmi olmayan rakamlara göre toplamda 8 milyon kişi Sorani lehçesiyle konuşuyor. Kürtçenin Kurmanci lehçesi ise Google Translate'e daha önce eklenmişti.

Google Translate'e eklenen yeni diller içerisinde, Bolivya, Şili ve Peru'da 2 milyon kişi tarafından kullanılan Aymara; Maldivlerde yalnızca 300 bin kişi tarafından konuşulan Dhivehi; Paraguay, Bolivya, Arjantin ve Brezilya'da 7 milyon kişi tarafından konuşulan Guarani; Eritrea ve Etiyopya'da 8 milyon kişi tarafından konuşulan Tigrinya gibi diller de yer alıyor.

Öne Çıkanlar