Türkan Şoray: Oyunculuğu bıraktım

Türkan Şoray: Oyunculuğu bıraktım
Dünyanın en çok başrol oynayan aktristi Türkan Şoray oyunculuğu bıraktığını açıkladı.

Yeşilçam’ın Sultan’ı, dünyanın en çok başrol oynayan aktristi Türkan Şoray, iyi senaryolar gelmediği için oyunculuğu resmen bıraktığını açıkladı. Şoray’ın oyunculuğu bırakmasıyla Türkiye sinemasında bir devir kapandı. HT Magazin'den Mehmet Çalışkan'ın haberine göre, Şoray bu kararı iyi teklif gelmediği için aldı. Söyleşinin dikkat çeken kısımları şöyle: 

"REKORTMEN SULTAN"

- Sultan’ım, yaş gününüz kutlu olsun. Sağlıkla, mutlulukla nice yıllara...

- Çok teşekkür ederim. Hep beraber inşalllah.

- Epey zamandır görüşemiyoruz. Özledim sizi.

-Ya evet. Ben de. Artık zor görüşürüz (Gülüyor)

- Neden, hayırdır Sultan’ım?

- Oyunculuğu bıraktım.

- Daha neler...

- Cidden bıraktım.

-Ne oldu ki? Ayrıca oyunculuğu bırakmanız için size kim izin verdi ki? Böylesine bir kariyer.. O kadar çok seveniniz varken...

- Artık iyi senaryolar gelmiyor. Böyle bir karar aldım.

28 Haziran’da yaş gününü kutlamak için aradığım Türkan Şoray ile telefon konuşmamız işte bu şekildeydi.

Evet, Türk sinemasının Sultan’ı Türkan Şoray, oyunculuğu bıraktığını açıkladı. Oysa 2013’te jüri başkanı olduğu Antalya Film Festivali’nde sohbet ederken oyunculuk yapmak için hâlâ büyük arzu içinde olduğunu söylemişti.

Görünen o ki birçok oyuncunun da zaman zaman dile getirdiği iyi senaryo sorunu Türkan Şoray’ı o çok sevdiği oyunculuktan kopardı.

222 filmle sadece Türkiye’de değil dünyada en çok başrolde yer alan kadın oyuncu unvanına sahip olan Türkan Şoray, iyi senaryolar gelmediği gerekçesiyle 58 yıllık kariyerine son noktayı koydu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Öne Çıkanlar