Şortlu kadına saldırıya hapis cezası

Şortlu kadına saldırıya hapis cezası
Hemşire Ayşegül Terzi'ye tekme atan saldırgana verilen hapis cezasında indirim ve ertelemeye gidilmedi.

GÜNCEL- İstanbul Çekmeköy'de belediye otobüsünde şort giydiği için hemşire Ayşegül Terzi'ye tekme atan Abdullah Çakıroğlu, 3 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, altıncı duruşmada Çakıroğlu'nu 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme', 'kasten yaralama' ve 'hakaret' suçlarından mahkum etti. Mahkeme, ceza indirime gitmedi ve cezayı ertelemedi.

Abdullah Çakıroğlu, İstanbul'da hemşirelik yapan Terzi'ye evine gitmek için bindiği otobüste "Şort giyenler ölmeli" dediğini, sonra da tekmeyle saldırdığını anlatmış, olay kamuoyunda ve sosyal medyada büyük tepki çekince, 35 yaşındaki özel güvenlikçi Çakıroğlu gözaltına alınmıştı. Çakıroğlu, adliyeye sevk edilirken saldırıyı "Giydiği şort ortama uygun değildi. Bu nedenle sinirlenip hareketi yaptım" demesine rağmen mahkemece serbest bırakılmıştı. Yükselen tepkiler nedeniyle daha sonra yakalama kararı çıkarılan Çakıroğlu hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama've ‘inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçlarından tutuklandı.

Dokuz yıl dört aya kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşmasında tahliye edilen Çakıroğlu, başsavcılığın itirazıyla tekrar tutuklanmış, AKP'den Ümraniye Belediye Başkanı aday adayı olan avukatı Şemsi Dak'ın Anadolu 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği dilekçesi ardından tekrar serbest bırakılmıştı.

 

 

Öne Çıkanlar