Bakanlar kendilerini yormuyor: Önergelere linkle cevap veriyor

Bakanlar kendilerini yormuyor: Önergelere linkle cevap veriyor
Bakanlıklar önergelere linkle cevap veriyor, gönderilen linklerde bilgi bulunmuyor.

ARTI GERÇEK- CHP Parti Meclisi Üyesi Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca son dönemde Bakanlıklara yönelttiği soru önergelerine gelen linkli cevapları kamuoyu ile paylaştı. Bakanlıklar tarafından verilen linklerde ise herhangi bir bilgi bulunmadığını belirten Karaca, "Parlamenter sistemin en önemli işlevi olan hükümeti denetleme artık mümkün görünmüyor" şeklinde tepki gösterdi.

Karaca gönderilen linklerdeki bilgileri zaten bildiklerini kaydederek,denetlemenin yapılamaz haline geldiğini, "Parlamenter sistemin en önemli işlevi olan hükümeti denetleme artık mümkün görünmüyor. Sorduğumuz sorulara yanıt alamıyoruz. Yanıt verenler de link paylaşıyor. Milletvekili olarak biz hükümetten bilgi alamıyoruz. Linkteki bilgileri biz zaten biliyoruz. Bakanlıklardan gelen bu tarz cevaplar Anayasa’nın 98. Maddesinin biz milletvekillerine verdiği denetim hakkının ihlali" sözleriyle ifade etti.

'MECLİS'TEN ESER KALMADI'

AKP'nin  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile TBMM’nin güçleneceğini öne sürdüğünü belirten Karaca, "Aradan geçen 2 yılda güçlü Meclis’ten eser kalmadı" dedi.

Karaca, linkle cevap verilen soru önergelerini de paylaştı. Kamu özel işbirliği(KÖİ) modeli ile yapılan ve yapılması planlanan projelere ilişkin soru önergesine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın linkini gönderdi. Sorulan sorulardan özellikle de hangi projelerin KÖİ modeliyle yapıldığına dair hiçbir veri bulunmamakla birlikte yapılması planlanan projelere ilişkin sorular da cevapsız kaldı. 

Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İBAN vererek başlattığı 'Milli Dayanışma Kampanyası' ile toplanan bağışlara ilişkin önergeye  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yine link paylaşarak cevap verdi. Linkteki bilgilerle 12 sorunun sadece ikisi cevap buldu. 

Bakanlık, işsizlik ödeneği başvurularına ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na yönelttiği sorulara ise İŞKUR linki ile cevap verdi. Karaca, "İŞKUR bülteninden 15 Mart itibariyle işsizlik ödeneğine başvuran ve yararlanan sayısının tespiti mümkün değil" dedi.

Ziraat Bankasının simit satışıyla bilinen bir işletmeye kredi verirken teminat alıp almadığına ve işletme sahibinin mal varlığına ilişkin soru önergesine ise Hazine ve Maliye Bakanı Bankacılık Kanunu’nu içeren ilgili linkle cevap verdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar