Sorularla dolu ilginç suikast girişimi...

Sorularla dolu ilginç suikast girişimi...
Bugün Erdoğan’ın bir açılış mitingine suikast düzenlenmiş ama polis tarafından yakalanmış.

AHMET NESİN 


ARTI GERÇEK- Esasında yazının başlığına "Komik suikast" diye yazacaktım ama cumhurbaşkanımsı başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı gücendirmek istemedim. Bugün Erdoğan’ın bir açılış mitingine suikast düzenlenmiş ama polis tarafından yakalanmış.

Olay şöyle gelişiyor, Erdoğan Siirt’te miting yapacak. Doğal olarak Siirt polisi yeterli olmadığından Mardin’den de polisler görevlendiriliyor bu iş için. Nedense Mardin polisleri keyiflerine düşkün olduklarından, yine başka görevli bir polis memurunun arabasıyla gidecekler cumhurbaşkanını korumaya.

Hangi terör örgütü olduğu henüz belli değil ama bence akıl almaz bir istihbarata sahipler, çünkü o iki polisin özel arabalarıyla koruma görevine gideceklerini öğrenmişler ve o arabalardan birisinin altına bomba yerleştirmişler. Kahraman polisimiz doğal olarak Siirt’e vardığında bir otoparka gidecek ve arabasını park edecek. Yine doğal olarak, cumhurbaşkanımızın dediği gibi herkesin arabası var ya ve herkeste korumaya özel arabalarıyla gidiyorlar ya, diğer özel arabalı çevik kuvvet aynı otoparka park edecekler. 

Pompa, pardon bomba uzaktan kumandalı olduğundan bombacı terörist park eden polis sayısından tatmin olduğunda bombayı patlatacak. 

Olay böyle gelişirken niye TV’lerde hâlâ cumhurbaşkanına suikast tartışılıyor (Bu arada CNN dışında ciddiye alan ve tartışan da yok), bu ayrı konu ama şimdi Erdoğan koruma için emniyetin arabası yerine özel arabalarıyla gitmelerine izin veren Mardin valisi ve emniyet genel müdürüne hesap sormaz mı? Yada bu onların bir düzeneği olabilir mi?

Dedim ya, ilginç değil, komik bir suikast girişimi, miting alanından uzak ve özel arabada, polislerden biri nedense arkadaşının arabasının altına bakıyor ve patlamayı önlüyor. Seçilme şansı kalmayan Erdoğan’a olası seçimlere kadar daha çok okuyacağız bunları.

Öne Çıkanlar