Sosyal medya paylaşımlarına bir tutuklama daha

Sosyal medya paylaşımlarına bir tutuklama daha
Sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan iş insanı Ali Kılıçgedik, çıkarıldığı Gaziosmanpaşa 1'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

ARTI GERÇEK - Sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan iş insanı Ali Kılıçgedik, çıkarıldığı Gaziosmanpaşa 1'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımların ardından gözaltına alınarak 'terör örgütü propogandası' yaptığı iddiasıyla hakim karşısına çıkarılan Ali Kılıçgedik, savunmasında, iddia edilen suçları kabul etmediğini söyledi. Herhangi bir terör örgütüyle ilişkisi olmadığını, sadece duygu ve düşüncelerini Facebook hesabından paylaştığını belirten Kılıçgedik, "Herhangi bir suç kastım yoktur. Ben bir iş adamıyım, herhangi bir suç işlemem mümkün değildir. Duyarlı bir insan olduğum için duygu ve düşüncelerimi yazıp paylaştım. Ben Cumartesi Anneleri'ne gidip destek veriyorum. Şayet terör örgütüne üye olsaydım, böyle açık bir şekilde fikirlerimi yazmazdım" dedi.

Paylaşımlarından birinde geçen Hasan adlı ismin oğlu olduğunu belirten Kılıçgedik, "Oğlum Gezi Parkı olaylarında polis yakın mesafeden kendisini kafasına ateş ederek yaralamıştı, o paylaşımda duyduğum tepkiyi dile getirmiştim" diyerek serbest bırakılmasını talep etti.

Ali Kılıçgedik'in avukatı Cihat Duman, müvekkilinin suçun oluşması için şiddet ve cebiri övme durumunun gerçekleşmesi gerektiğini ancak yazılar incelendiğinde böyle bir övgünün olmadığını belirterek Kılıçgedik'in sebest bırakılmasını, aksi takdirde adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verilmesini talep etse de Gaziosmanpaşa 1'inci Sulh Ceza Hakimliği Ali Kılıçgedik'i tutuklayarak cezaevine gönderdi.

Öne Çıkanlar