Soylu: 10 erkek pankart taşırsa kadına şiddet tersine döner

Soylu: 10 erkek pankart taşırsa kadına şiddet tersine döner
Soylu 'Gülistan Doku’yu bulabilmek için yürüttüğümüz çalışmanın, dünyada örneği bulunmuyor.' iddiasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ne zaman 10 erkek eline alır bir pankart, gider de ‘Biz Emine Bulut cinayetini şiddetle reddediyoruz’ derse mesele tersine döner" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonu’na yapılan çalışmalarla ilgili  bilgi verdi. Kadınların kamuda yükselmesinde dezavantajlı olduğunu kabul ettiğini belirten Soylu, "Yani erkek üç tane hata yapıyor, göze görünmüyor, kadın hata yapınca ‘Bakın, gördünüz mü?’ deniyor" dedi.

Soylu’nun sözleri Meclis tutanaklarında özetle şöyle yer aldı:

- Gülistan Doku’yu bulabilmek için yürüttüğümüz çalışmanın, dünyada örneği bulunmuyor. En alt seviyeye kadar suyu indirdik. Bütün dalgıçlarımızı seferber ettik. Baraj kapağına da gidildi. Bulunamadı.

20 MİLYON KİŞİ KADES UYGULAMASINI İNDİRDİ

- KADES uygulamasını indiren vatandaş sayısı, 20 milyon 475 bin 178. İhbar sayısı 138 bin 978’dir. Halen 43 ilde 197 vakanın elektronik kelepçe takibi devam ediyor.

- Tüm kadın cinayetleri 2006’da 468, şimdi 385.

- Emine Bulut cinayetinde bir fotoğraf gördüm. 10 kadın ellerine almışlar bir pankart, gitmişler. Ne zaman 10 erkek eline alır bir pankart, gider de ‘Biz Emine Bulut cinayetini şiddetle reddediyoruz’ derse mesele tersine dönmeye başlamıştır."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP milletvekili Öznur Çalık başkanlığındaki Meclis Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Komisyonu’nda bilgi verdi, ardından milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Komisyona Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş da katıldı. (Rıza ÖZEL/ANKARA)

Öne Çıkanlar