Soylu, Almanya İçişleri Bakanı ile görüştü

Soylu, Almanya İçişleri Bakanı ile görüştü
Feaser ile Soylu arasındaki görüşmede, düzensiz göçle mücadele, Afganistan’daki son durum ve güncel gelişmelerin değerlendirildiği aktarıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Almanya İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser ile video konferans yöntemiyle görüştü.

Alman mevkidaşını yeni atandığı görevinden ötürü tebrik eden Soylu, iki ülkenin İçişleri Bakanlıkları arasında sürdürülen diyalog mekanizmasının devam etmesi ve daha güçlü iş birlikleriyle geliştirilmesi temennisinde bulundu. Görüşmede ayrıca düzensiz göçle mücadele, Afganistan'daki son durum gibi gündem başlıkları yer aldı.
Görüşmeye ilişkin İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

" Bakanımız Sn. Süleyman Soylu ile Almanya Federal Cumhuriyeti İçişleri ve Yurt Bakanı Sn. Nancy Faeser arasında video konferans yöntemiyle görüşme gerçekleştirildi.

Alman mevkidaşını yeni atandığı görevinden ötürü tebrik eden Bakanımız Sn. Soylu, başta güvenlik ve terörle mücadele olmak üzere iki ülkenin İçişleri Bakanlıkları arasında verimli ve yapıcı sürdürülen işbirliği ve diyalog mekanizmasının, önümüzdeki süreçte de daha güçlü bağlar ve ortaklıklar ile genişletilmesi noktasındaki temennilerini dile getirdi.

Söz konusu görüşmede ayrıca düzensiz göçle mücadele, 18 Mart Mutabakatı, Afganistan’daki son durum, terörizmle mücadele konuları ile güncel gelişmeler değerlendirildi. "

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar