Soylu: Böyle bir fiskeyle yıkılabilecek hükümetlere geri dönelim istiyorlar

Soylu: Böyle bir fiskeyle yıkılabilecek hükümetlere geri dönelim istiyorlar
'Dertleri şu; 'acaba Türkiye'yi tökezletebilir miyiz?'

Suç örgütlü lideri Sedat Peker ile girdiği tartışmalarla gündeme gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, parlamenter sistem hakkında "İkide bir gelip diyorlar ki 'parlamenter sisteme geri dönelim'. Böyle bir fiskeyle yıkılabilecek hükümetlere geri dönelim istiyorlar. Geçti mi o günler. Bugün ayakta kalabilmemizin en önemli sebeplerinden biri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir." iddiasında bulundu.

Soylu, bir dizi programa katılmak üzere gittiği Afyonkarahisar'da 'Yeni Anayasa' tartışmaları hakkında görüşlerini dile getirdi.

'BUGÜN AYAKTA KALABİLMEMİZİN EN ÖNEMLİ SEBEPLERİNDEN BİRİ CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ'DİR'

Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de minnet ve hürmetini sunarak, şöyle konuştu:

"İkide bir gelip diyorlar ki 'parlamenter sisteme geri dönelim'. Böyle bir fiskeyle yıkılabilecek hükümetlere geri dönelim istiyorlar. Geçti mi o günler. Bugün ayakta kalabilmemizin en önemli sebeplerinden biri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir. Parlamenter hükümet sisteminde de eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yan yana bakanlık yaptık. Burada da şimdi bakanlık yapıyoruz. Şimdi nasıl biliyor musunuz? Hızlı tren gibi. Dertleri şu; 'acaba Türkiye'yi tökezletebilir miyiz?' Tökezletemeyeceksiniz. Güçlü, zengin ve büyük olacağız. Etrafımızdaki coğrafyaya huzur ve istikrar getireceğiz. Dünyaya medeniyetimizi nakşedeceğiz. Yapacak çok işimiz var. Milletimizin, ülkemizin ve Cumhur İttifakı'nın yapacağı çok iş var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı çok iş var. Durmak yok, yola devam."

Öne Çıkanlar