Soylu, sokağa çıkma yasağına rağmen tezahüratlarla karşılandı: Bu kişilerin ayrıcalıklar nedir?

Soylu, sokağa çıkma yasağına rağmen tezahüratlarla karşılandı: Bu kişilerin ayrıcalıklar nedir?
'Bu isimler, televizyon binasına kadar nasıl geldi? Yollarda uygulama yok mu?'

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Habertürk'teki program sonrası sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına rağmen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu karşılayan kalabalık gruba ilişkin soru önergesi verdi. Başarır, "Bu kişilerin ayrıcalıkları nedir?" diye sordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Habertürk'te gazetecilerin sorularını yanıtladığı programın ardından kalabalık bir grup, tezahüratlarla Soylu'yu karşıladı. Televizyon binasının önünde toplanan grup, "Bu kadar soysuza, bir Soylu yeter", "Sen bize Reis'in emanetisin" sloganları attı. İçişleri Bakanlığı genelgesiyle uygulanan sokağa yasağına rağmen İçişleri Bakanı'nı karşılayan grubunun yasağa uymaması tepki çekti.

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır da konuya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

'BU İSİMLER TELEVİZYON BİNASINA KADAR NASIL GELDİ?'

Soylu'nun gruba yönelik, "Ayağınıza sağlık, ailelerinize selam söyleyin" ifadelerini hatırlatan Başarır, "Bu isimler, televizyon binasına kadar nasıl geldi? Yollarda uygulama yok mu? İnsanlar, evinin yakındaki marketten alışveriş yapmaya giderken bile korkarken, bu insanlar bu cesareti nereden alıyor?" diye sordu.

'FİİLEN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YAPMIYOR'

Başarır, "Karton toplayana ceza yazan, eczanede maske-mesafe kavramına uyarak oturanlara ceza yazan, hastaneye gidiyorum diyenlere ceza yazan, evinden uzak markete gidene ceza yazan, parasızlıktan iş yerini açan esnafa ceza yazan İçişleri Bakanı, sokağa çıkma yasağının olduğu bir zaman diliminde kendi için tezahürat yapanlara ceza yazamıyor, işlem başlatamıyor ve aksine ‘Ayağınıza sağlık’ diyebiliyorsa fiilen bir İçişleri Bakanlığı yapmıyor demektir. Kurallara uymayan bir bakanı, hiçbir vatandaş ciddiye almaz" dedi.

'BU ŞAHISLARIN AYRILACAĞI NEDİR?'

İçişleri Bakanlığı'nın sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin genelgesini hatırlatan Başarır, şunları sordu:

- İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 3.150 TL para cezası uygulanırken, gece 00.00-00.30 arasında eylem yapan bu kişilere, görüntülerden tespit edilerek ceza yazılacak mıdır?
- Bu şahıslar, televizyon binasına gelene dek herhangi bir kontrolden geçmişler midir? Geçmemişse nedenleri nelerdir?
- İşçinin, emekçinin, vatandaşlarımızın işlerine gittiği bir zaman diliminde bile ceza yazılırken, buradaki şahısların ayrıcalığı nedir?
- COVID-19’un başladığı tarihten bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağında kaç kişi ceza almıştır? Bu cezaların toplam bedeli kaç Türk Lirası’dır?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar