Soylu'ya sert tepki: Kendi mevzuatından bihaber

Soylu'ya sert tepki: Kendi mevzuatından bihaber
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, HDP'li Gergerlioğlu'nu hedef alan Soylu için, ' İçisleri Bakanı hukuk devleti için en büyük tehdittir' dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya mevzuatı hatırlatarak,  "Kendi mevzuatından bihaber bir İçişleri Bakanı milletle dalga geçer gibi birde hakaret ve tehdit savuruyor. Çıplak arama zaten mevzuatta var" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çıplak arama işkencesini Meclis'te gündeme getiren HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergergerlioğlu'nu, "Türk Polis Teşkilatı'na bu iddiaları atan ispatlamazsa, namussuzdur, şerefsizdir. 'Çıplak arama' iftirasını atmak alçaklık ve namussuzluktur. Bunu Meclis kürsüsüne taşımak da kelimenin tam anlamıyla acizliktir" sözleriyle hedef aldı. 

'KENDİ MEVZUATINDAN BİHABER'

Soylu'ya tepki gösteren DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, sosyal medya hesabından mevzuatı paylaştı. Yeneroğlu, "Ülkemin geldiği şu seviyesizliğe bakın. Kendi mevzuatından bihaber bir İçişleri Bakanı milletle dalga geçer gibi bir de hakaret ve tehdit savuruyor. Çıplak arama zaten mevzuatta var. Ayrıca sadece bu yıl çıplak aramaya direndiği için darp edilen tescilli en az 167 kişi var" dedi. 

'İÇİŞLERİ BAKANI EN BÜYÜK TEHDİTTİR'

Soylu'nun, 'Gergerlioğlu'nu 'FETÖ'cülükle suçlamasına da tepki gösteren Yeneroğlu, şunları yazdı:

"Hakkında kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmayan bir milletvekili ile ilgili 'terörist' yakıştırmasında bulunan bir İçisleri Bakanı hukuk devleti için en büyük tehdittir. Faşizan eğilimleri ile ortamı terörize eden İçişleri Bakanı, iktidarın en büyük utancıdır. Maalesef iktidarın güdümünde hareket eden yargı öyle bir hale geldi ki,iktidarın isteği doğrultusunda insanları terör örgütü üyesi olarak yaftalayabiliyor. Bunun sayısız örneği var.

Dolayısıyla kesinleşmiş mahkeme kararlarına bile itibar edilmesi imkansız bir ülke haline geldik.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar