Söz verildiği halde hakları ödenmeyen inşaat işçileri şirketlerin ofislerini bastı

Söz verildiği halde hakları ödenmeyen inşaat işçileri şirketlerin ofislerini bastı
İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde Gür Yapı ve Yapı Yapı firmalarının bugün verileceğini söyledikleri ödemeyi yapmamaları üzerine şirketlerin ofislerini bastılar.

İstanbul Finans Merkezi Gür Yapı ve Yapı Yapı firmalarının bugün yapılacağını söyledikleri ödemeyi yapmaması üzerine İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş üyesi işçiler "İnşaat işçisi köle değildir!" sloganı eşliğinde firmaların ofislerini işgal etti.

İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş, İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde ana firmaların Gür Yapı ve Yapı Yapı olduğu GYY-İFM şantiyesinde çalışan üyelerinin ödenmeyen hakları için Ziraat Bankası Kuleleri önünde, 25 Temmuz’da direnişe başlamıştı.  

Ücret, mesai, bayram ödemeleri, hafta sonu çalışmalarının ödenmediğini söyleyen işçiler şirket yetkilileriyle yapılan görüşme sonucu tüm haklarının çarşamba günü ödeneceği sözü almışlardı.

İşçiler sendikalarıyla birlikte yaptıkları toplantı sonucu direnişlerine çarşamba gününe kadar ara vermişlerdi. Bugün söz verilen ödemeler yapılmayınca şirketlerin ofislerini işgal ettiler.

"İnşaat işçisi köle değildir!", "Direne direne kazanacağız!" sloganları atan işçiler, tek bir kuruşlarını bile patronlara bırakmayacaklarını vurguladılar.

İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş, Emlak Konut yetkilileriyle görüşüldüğünü, direnişin ofisler katından inilerek şantiye içerisindeki ofisler girişinde bekleme biçiminde devam ettiğini duyurdu.

SENDİKALAR MASAYI TERKETTİ: GECE GÜNDÜZ DİRENİŞ

Sendikalardan yapılan açıklamada, "Görüşmede ‘akıl vermeye kalkıştıkları’ için masayı terk ettik. Emlak Konut GYO önündeyiz.

Tüm haklarımız ödenene kadar direnişimizi gece gündüz sürdüreceğiz." ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar