'Çay Erdoğan'dan, askıda ekmek Bahçeli'den, bedava yaşıyoruz valla!'

'Çay Erdoğan'dan, askıda ekmek Bahçeli'den, bedava yaşıyoruz valla!'
'Yahu bu iktidardan önce ülkede çay mı vardı? Şimdi kutu kutu dağıtıyor yine de yaranamıyor.'

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, geçtiğimiz haftalarda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'askıda ekmek' kampanyası ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Açız" diyen bir esnafa verdiği, "Bu biraz bana abartılı geldi" yanıtının ardından çay dağıtmasını tiye aldı. Muratoğlu, "Çay kendisinden, askıda ekmek Bahçeli'den… Bedava yaşıyoruz valla…" dedi.

Murat Muratoğlu'nun Sözcü'de, 'Ekmek yoksa keyif çayı için' başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

Erdoğan, vatandaşınıza tatlı küçük sürprizler yapın ilkesini uygulayarak 'Keyif çayı, bu çayı iç' çay dağıttı. Esnaf çayı havada kaptı...

İktidara ilişkin, "Nasıl olsa ülkede yaşayanların fakirleştiğine inandıramıyoruz kendilerini… Kriz falan yok ülkede… "Var" dersen hain damgasını yapıştırırlar üstüne… Dolar arttı diyoruz, "dolarla mı maaş" alıyorsunuz diyorlar. Hayat pahalanıyor diyoruz, "Vatandaşın Mercedes'le, BMW ile işi yok" diyorlar. "Eve ekmek götüremiyoruz" cümlesine de cevap "keyif çayı iç" olacak tabii… Ne bekliyorsun ki?."

Sen çıkıp da geçim sıkıntını belirtmek için "eve ekmek götüremiyorum" diye mecaz yaparsan abartılı gelmesi çok normal… Ülkenin en büyük sarayında yaşayan birisi gidip de senin mecazından mı anlar? Al sana çay!

Öne Çıkanlar