Sözcü'ye bir telefon daha: 'Binali Yıldırım'ın makam aracı tarandı, rahatça yazın'

Sözcü'ye bir telefon daha: 'Binali Yıldırım'ın makam aracı tarandı, rahatça yazın'
Olayı Sözcü yazarı Emin Çölaşan köşesinde anlattı: Yazsaydık, Rahmi Turan olayının bir benzeri birkaç gün önce yaşanmış olacaktı. Bu olay, gazetecilik fakültelerinde ders olarak okutulmalı.

Sözcü gazetesi köşe yazarı Emin Çölaşan, Rahmi Turan’a anlatılan Saray’da bir CHP’linin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü iddiasına benzer, kaynağı belli olmayan bir iddianın daha kendilerine bildirildiğini yazdı.

Söz konusu olayın büyük bir iddia olduğunu yazan Çölaşan, Sözcü’de çalışan bir ismi arayan bir gazetecinin, Binali Yıldırım'ın makam otosuna uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını, korumalar ateşe karşılık verdiğini ve ateş açanların kaçmayı başardığını söylediğini anlattı. Arayan kişinin araçların plakalarını dahi verdiğini aktardı.

"Bizim gazetedeki arkadaşımız gaza gelip bu haberi yazmış olsa linç girişimlerine tabi tutulacak, yalan haber vermekle suçlanacak ve işin ağırlığı altında ister istemez ezilecekti" diyen Çölaşan, bir Rahmi Turan vakasının daha yaşanmasının önüne geçildiğini ifade etti.

'GAZE GELİP YAZSAYDIK...'

"Bu çok yönlü karmaşık olay, gazetecilik fakültelerinde ders olarak okutulmalıdır" diye yazan Çölaşan’ın 'Çok yönlü karmaşık olay' başlıklı yazısındaki ilgili kısımlar şöyle:

"Sevgili okurlarım, bundan birkaç gün önce bir gazeteci, bizim gazetede yazan bir başka gazeteci arkadaşımızı aradı. Anlattığı olay gerçekten heyecan verici idi…

"Ankara'da, bizim evin yakınlarında dün gece sabaha karşı 04 dolaylarında büyük bir silahlı çatışma oldu. Binali Yıldırım'ın makam otosuna uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Makam otosunun arkasında korumaların aracı vardı. Korumalar da ateşe karşılık verdi… Ve ateş açanlar kaçmayı başardı. (Plakaları veriyor.) Bu önemli haberi sadece sana veriyorum. İstersen yazabilirsin. Düşün ki, bu saldırı Ankara'nın göbeğinde oldu."

Gazetedeki arkadaşımız, kendisini arayan meslektaşımıza sordu:

-Peki olayla ilgili herhangi bir tutanak var mı, tanıklar var mı?

Karşı taraf yanıt verdi:

-Yok ama olay kesin doğru, rahatça yazabilirsin. Müthiş bir haber.

-Peki, yazdığımı varsayalım, ya haberin doğru olmadığı ortaya çıkarsa!..

Konuşma böyle bitti."

'BİR RAHMİ TURAN OLAYI DAHA YAŞANACAKTI'

"Bu haberin gerçekle ilgisi yoktu ve mutlaka yalanlama gelecekti…

Bizim gazetedeki arkadaşımız gaza gelip bu haberi yazmış olsa linç girişimlerine tabi tutulacak, yalan haber vermekle suçlanacak ve işin ağırlığı altında ister istemez ezilecekti…

Ve Rahmi Turan olayının bir benzeri o zaman, birkaç gün önce yaşanmış olacaktı.

Pazar günkü yazımda da vurgulamıştım…

Bu çok yönlü karmaşık olay, gazetecilik fakültelerinde ders olarak okutulmalıdır!"

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar