SP Gençlik Kolları: Öğrencilere 650 TL'lik bursun çok görülmesini kabul etmiyoruz

SP Gençlik Kolları: Öğrencilere 650 TL'lik bursun çok görülmesini kabul etmiyoruz
'Holdinglerin milyarlık vergi borçları tek kalemde silinirken, beşli malum şirketler ihalelerle zengin olurken 650 TL’lik bursun çok görülmesini kabul etmiyoruz'

SP Ankara İl Gençlik Kolları, bugün Ankara Ulus'ta üniversite öğrencilerinin yurt sorunuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emre Kutluca’nın sözcülüğünü yaptığı açıklamada, eğitim ve barınmanın temel hak olduğu ve gasp edilemeyeceği vurgulandı. SP Ankara Gençlik Kolları olarak çadır eylemi yapıldığı belirtildi ve "Her şeye rağmen samimi bir muhabbet ortamı ve sıcak bir çayla üniversiteli dert ortaklarımızı çadırımıza davet ediyoruz" denildi.

Açıklama şöyle:

"EV VE YURT ÜCRETLERİ KARŞILANAMAYACAK DERECEDE UÇUK"

"Normal şartlarda üniversiteyi kazanan bir öğrenci, kolaylıkla ev veya yurt bulabilmeliyken bugün ev ve yurt ücretlerine baktığımızda bu ücretlerin karşılanamayacak derece uçuk olduğunu görmekteyiz. Özel kız öğrenci yurtları 2 bin 500 TL’ye, erkek öğrenci yurtları 2 bin TL’ye, vakıflara bağlı yurtlar 2 bin TL’ye, apartlar sundukları hizmetlere göre bin 900 TL’ye kadar aylık ücret istemektedirler. Ev ücretleri ise daha da vahim. Nefes almanın dahi zor olduğu, dışarı bakan camı dahi olmayan oda için bile bin 200 liraya, 1 0 daireyi bin 400 liraya, 1 1 daireye bin 600 liraya kadar kira istenmesi, aslında geleceğimize yatırım olan gençlerin önünün kesilmesidir. Bu konuda yetkilileri düzenleme yapmaya, mülk sahiplerini de insafa davet ediyoruz.

"ELİNİZE DİZİNİZE DURSUN DENİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ"

Öğrenci okul harcı mı ödesin? Yükselen elektrik, doğalgaz, internet faturalarını mı ödesin? Otobüs parasını mı ödesin? Asgari ücret fiyatına yaklaşan ev kiralarını mı ödesin? Cep yakan kitap paralarını mı ödesin? Yoksa mezun olana kadar makarna mı yesin? Bu kadar ekonomi sıkıntı içerisinde, asıl amacımız olan eğitimimize nasıl ağırlık verelim. Ülkemizde cezaevi sayısı, yazlık ve kışlık saray sayısı artarken, ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyerek kurumları arpalık olarak görüp üçer beşer makam ve maaş dağıtırken öğrenci olarak bizlerin barınma sorunu yaşıyor olmamızı Saadet Partisi Ankara Gençlik Kolları olarak kabul etmiyoruz. Holdinglerin milyarlık vergi borçları tek kalemde silinirken, beşli malum şirketler kamudan ihalelerle zengin olurken öğrencilere 650 TL’lik bursun çok görülmesini ve üzerine 'Elinize dizinize dursun' denilmesini asla kabul etmiyoruz. 

"ÜNİVERSİTELİ DERT ORTAKLARIMIZI ÇADIRIMIZA DAVET EDİYORUZ"

Saadet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları olarak ifade ediyoruz ki eğitim ve barınma temel haklardır, gasp edilemez. Geleceğin teminatı olan genç arkadaşlarımızın birçok sorunla baş başa bırakılmasını asla kabul etmiyoruz. Barınma sorunu, 204 üniversitesi ve 9 milyon üniversite öğrencisi olan ülkemizde bütün öğrencilerin ortak sorunudur. Bu soruna dikkat çekmek amacıyla çadır eylemimizi gerçekleştiriyoruz. Yurt yoksa, öğrenci evi yoksa çadırlarımız var. Bizler, yaşanabilir bir ülke idealiyle genç arkadaşlarımızla omuz omuza çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Saadet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları olarak, her şeye rağmen samimi bir muhabbet ortamı ve sıcak bir çayla üniversiteli dert ortaklarımızı çadırımıza davet ediyoruz."

 

 

 

Öne Çıkanlar