Beşiktaş'a ağır yenilgi: Sporting Lizbon 4-0 Beşiktaş

Beşiktaş'a ağır yenilgi: Sporting Lizbon 4-0 Beşiktaş
Beşiktaş, Sporting Lizbon karşısında zor anlar yaşayarak Lizbon'dan mağlup ayrıldı.

Şampiyonlar Ligi C Grubu 4. hafta maçında temsilcimiz Beşiktaş, Sporting Lizbon'a konuk oldu. Jose Alvalade'de Portekiz ekibi karşısında büyük bir şok yaşayan Siyah Beyazlılar, 31. ve 38. dakikalarda Gonçalves, 41. dakikada ise Paulinho'nun golüne engel olamadı. İkinci yarının başlamasıyla 56. dakikada Sarabia topu siyah beyazların kalesinde buluşturdu.

Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş , C Grubu 4. maçında Sporting Lizbon'a konuk oldu. Borussia Dortmund’a 2-1, Ajax’a 2-0, Sporting Lizbon’a da 4-1 mağlup olan Sergen Yalçın yönetimindeki Kara Kartal, Avrupa Ligi’ne gitme iddiasını sürdürmek için Sporting deplasmanında şeytanın bacağını kırmak istiyor. Grubunda oynadığı 3 maçı da kaybeden ve henüz puanı bulunmayan Beşiktaş, son sırada yer alıyor. Ajax’a 5-1, Borussia Dortmund’a 1-0 kaybeden ve tek galibiyetini Beşiktaş karşısında 4-1’lik skorla alan Sporting ise 3. basamakta bulunuyordu.

İlk yarıda Beşiktaş'ı zora sokan 3 golün ardından 2. yarıda Sarabia'dan gelen golle Beşiktaş Sporting Lizbon'a 4-0 yenik düştü.

MAÇTAN DAKİKALAR:

9' Sporting gole çok yaklaştı. Gonçalves'in uzun pasına hareketlenen Sarabia, sol çaprazda buluştuğu topu bekletmeden arka direğe gönderdi. Paulinho'nun gelişine attığı şutta top direkten oyun alanına geri döndü.

10' Ev sahibi, yine çok tehlikeli geldi. Bir önceki pozisyonda olduğu gibi Sarabia, soldan ortasını yaptı. Paulinho'nun dar açıdan yaptığı vuruşta Ersin Destanoğlu, ayaklarıyla topu çelmeyi başardı.

14' Beşiktaş, ilk net pozisyonunu Larin'le yakaladı. Sağ kanatta topla buluşan Necip, ceza sahası içerisine uzun bir orta yaptı. Josef'in tek pasına gelişine sert bir vuruş yapan Kanadalı forvet, kaleci Adan'ı geçemedi. 

17' Sporting Lizbon'da sakatlanan Pedro Porro'nun yerine Ricardo Esgaio oyuna dahil oldu.

27' Atiba'nın ceza sahası dışından attığı şutta top kaleci Adan'da kaldı.

28' Beşiktaş gole çok yaklaştı. Rachid Ghezzal'ın ceza alanı içine yaptığı ortaya koşu yapan Cyle Larin, sağ çaprazda Adan ile karşı karşıya kaldı ancak net posizyonu değerlendirmedi.

31' Dönen topta Sporting penaltı kazandı. Portekiz ekibinin yıldız orta sahası Gonçalves, Rıdvan ile girdiği mücadelede yerde kaldı ve Rus hakem Sergei Karasev penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Pedro Gonçalves topu ağlara gönderdi.

31' Rıdvan'ın pasıyla Kenan savunmanın arkasına sarkıp sol çaprazdan vuruşunu yaptı. Adan gole izin vermedi. Pozisyonun sona ermesiyle ofsayt bayrağı kalktı.

GOL | 38' Sporting, farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahası içerisinde topla buluşan ve Rıdvan Yılmaz'dan rahat bir şekilde sıyrılan Pedro Gonçalves, şutunu attı ve topu filelere gönderdi.

GOL | 41' Esgaio'nun ara pasına hareketlenen Paulinho, şut açısını bulur bulmaz vuruşunu yaptı. Ersin Destanoğlu'nu geçen top ağlarla buluştu ve Portekiz ekibi, farkı 3'e çıkardı.

İlk 45 dakika Sporting'in 3-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI

Beşiktaş'ta Francisco Montero'nun yerine Alex Teixeira oyunda.

56' GOL: Sol kanattan Matheus Reis'in ön direğe kestiği topu Welinton kesti. Seken top Sarabia'nın önünde kaldı. Sarabia da topu boş kaleye gönderdi.

 

 

Öne Çıkanlar