Sri Lanka'da göstericiler Başbakanlık Konutu'nu bastı

Sri Lanka'da göstericiler Başbakanlık Konutu'nu bastı
Sri Lanka'da göstericilerin hedefinde bu kez OHAL ilan eden Başbakan Wickremesinghe var.

Aylardır ekonomik krizin pençesindeki Sri Lanka'da götericiler Cumartesi günü Başkanlık Sarayı'nı basmıştı. Devlet Başkanı Rajapaksa'nın ülkeden kaçtığının duyurulmasına rağmen, ülkede protestolar dinmiyor. 

Bu kez hedefteki isim Başbakan Ranil Wickremesinghe. Ülke genelinde Olağanüstü Hal (OHAL) ilan eden Wickremesinghe'nin istifasını isteyen göstericiler Başbakanlık Ofisi'ni bastı. Parlamento tarafından geçici cumhurbaşkanı olarak atanan Wickremesinghe ise televizyonda yayınlanan konuşmasında orduyu göreve çağırdı. "Orduya düzeni sağlamaları için ne gerekiyorsa yapmaları" talimatı verdiğini söyleyen Wickremesinghe, "Faşistlerin yönetimi ele geçirmesine izin veremeyiz. Demokrasiye yönelik bu faşist tehdidi sona erdirmeliyiz" dedi.

Wickremesinghe'nin açıklamalarının ardında bir grup gösterici de Sri Lanka Devlet Televizyonu'nu bastı, televizyon yayınlarına ara vermek zorunda kaldı.

RAJPAKSA'NIN RESMİ İSTİFASI BUGÜN DUYURULACAK

Sri Lanka Meclis Başkanı da yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa'nın resmi istifasını bugün duyuracağını açıkladı. Maldivler'e kaçtığı bilinen Rajapaksa'nın istifası sonrası ülkede 30 gün içerisinde yeni cumhurbaşkanının seçilmesi gerekiyor. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar