Sri Lanka Savunma Bakanı istifa etti

Sri Lanka Savunma Bakanı istifa etti
Saldırılarda 359 kişi yaşamını yitirmiş, an az 500 kişi de yaralanmıştı.

Sri Lanka Savunma Bakanı Hemasiri Fernando, ülkede kilise ve otelleri hedef alan bombalı saldırıların ardından istifa ettiğini duyurdu.

Saldırılara dair istihbarat tartışmaları sürerken Hemasiri Fernando, saldırıların sorumluluğun aldığını söyleyerek görevinden istifa ettiğini açıkladı. Fernando, şahsen bir sorumluluğu olmasa da, başında bulunduğu kurumların başarısızlığını üstlendiğini belirtti.

HİNDİSTAN UYARMIŞTI

Hindistan İstihbarat Servisi'nin Sri Lanka makamlarını 4 Nisan'da uyardığı ancak verilen bilgilerin Devlet Başkanı Maithripala Sirisena ve Başbakan Ranil Wickremesinghe'ye iletilmediği belirtiliyordu.

Sri Lanka'da pazar günü Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayinlerinin yapıldığı Kochchikade kentindeki St. Anthony's, Katana'daki St.Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile Colombo'daki Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar düzenlendi. Bu saldırıların ardından Colombo'nun banliyöleri Dehiwala'da ve Dematogoda’da patlamalar oldu. 

Saldırılarda 359 kişi yaşamını yitirdi, an az 500 kişi de yaralandı.

Reuters haber ajansı, saldırıları IŞİD'in üstlendiğini duyurdu. IŞİD, Amaq ajansı yoluyla üstlendiği saldırıları kendilerinin yaptığı iddiasına dair bir kanıt sunmadı. Bu iddia doğrulanırsa, Sri Lanka saldırıları örgütün Irak ve Suriye dışında gerçekleştirdiği en ölümcül saldırılardan biri olacak. (HABER MERKEZİ)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar