STK’lardan Bahçeli bildirisi: Saldırıların sorumlusu sadece MHP değil tüm iktidar olacaktır

STK’lardan Bahçeli bildirisi: Saldırıların sorumlusu sadece MHP değil tüm iktidar olacaktır
Çeşitli STK’lar bir bildiri yayımlayarak, Devlet Bahçeli’nin hedef gösterme ve hakaretleri sonucu gelişebilecek saldırılar konusunda iktidarı uyardı.

ARTI GERÇEK- Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi, Demokrasi İçin Birlik (DİB), Diyalog Grubu, Doğu ve Güneydoğu Dernekleri (DGD) Platformu, Düşünce Suçuna Karşı Girişim ve Yurttaş Girişimi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin siyasetçiler ve gazetecilere yönelik tehdit ve hakaretlerine dair bir bildiri yayımladı. Bildiride, Cumhurbaşkanı’nın suskunluğuna dikkat çekildi.

"Devlet Bahçeli tehdit ve hakarete devam ediyor" başlıklı bildiri şöyle:

"Bir süre önce, ‘Cumhur İttifakı’nın ülkeyi sürüklemekte olduğu yıkıma karşı muhalefeti demokratik ittifakta buluşmaya’ çağıran 805 imzalı bir metin yayınlanmış, bu metin üzerine Cumhur İttifakı ortağı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli imzacıları; ‘Bildik aydın müsveddeleri, kiralık kalem, sözde gazeteci, kimliksiz akademisyenler, 805 çürük şahıs, bölücü, pişkin, pislik’ olarak nitelemişti.

MHP Genel Başkanı’nın hedef genişleterek sürdürdüğü bölücü söylemine ve hakaretlerine tepki olarak Change.Org’da başlatılan kampanyaya 6 binden fazla yurttaş daha katıldı.

Devlet Bahçeli ihbarlarını, hakaretlerini ve hedef göstermeyi aralıksız sürdürüyor. Son olarak, Elif Çakır, Taha Akyol, Yıldıray Oğur, Ayşenur Aslan gibi gazeteci ve yazarlar da Bahçeli ve basın danışmanının hakaret ve hedef göstermesinden nasiplerini aldılar.

Cumhur İttifakı’nın büyük ortağı AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya ilişkin suskunlukları Devlet Bahçeli’yi ve kendisinden geri kalmayan başkan yardımcılarını, teşkilat mensuplarını cesaretlendiriyor.

Bu hedef gösterme ve hakaretler sonucunda siyasîlere, medya mensuplarına, muhalif yurttaşlara yönelik saldırıların yoğunlaşmasının sorumlusunun sadece MHP üst yönetimi değil, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere iktidarın tamamı olacağını hatırlatmak istiyoruz."

Öne Çıkanlar