Süreyya Önder: İhale kaygısıyla konuşma

Süreyya Önder: İhale kaygısıyla konuşma
CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, 'Kandil beni ölümle tehdit etti' deyince, HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, tepki gösterdi: 'Üç dört ihale kaygısıyla konuşma.'

Sibel HÜRTAŞ

ANKARA- HDP Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer’in milletvekilliklerinin düşürülmesine ilişkin Meclis görüşmeleri sürerken, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol kürsüden söz alarak, "Kandil beni ölümle tehdit etti" dedi. HDP Milletvekili Sırı Süreyya Önder, bu sözlere çok sert yanıt verdi.

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, "ANF ajansta KCK Yürütme Konsey Üyesi -PKK'yı kuran 5 kişiden biridir- Mustafa Karasu yapmış olduğu açıklamada beni hainlikle suçlayarak -ki kendisine göre doğru bir tespittir- bedel ödemem gerektiği ve benim su süreçte yargılanmam gerektiği ifadesini kullanmıştır. Yani bunun Türkçesi: ‘Yakaladığınız yerde infaz edin’" dedi.

Erol, HDP'li milletvekillerine, "Cesur ve cesaretli bir şekilde bu kürsüye gelip benim hakkımdaki ölüm emrini eleştirmenizi istiyorum" dedi.  Erol, Tunceli’de bazı bölgelere gidemediğini söyledi.

Gürsel Erol’un bu sözlerine HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den yanıt geldi. Erol’a sert çıkan Önder, şunları söyledi:

"Senin seçilmiş olarak siyaset yapma hakkında burada karton bir şey vardı. İl başkanınız var ya sayın il başkanınız, çok hakiki bir konuşma yaptı. Seninki çok sentetikti, çok naylon. O yaptı, dur ben de elime bir kap alayım, yetişeyim. Bunlar halkın gözünden kaçmıyor. Sen kime buradan fort atıyorsun? Senin kıratını da, kalibreni de Dersim halkı da biliyor, Türk halkı da biliyor, bütün ülke de biliyor. Kimler seni aradı, kimler seni teşvik etti, bunlar yarın öbür gün çıkacak."

Erol’a, "Seninle ilgili bir gerçeği açıklayacağım fakat bu çok mühim bir prensibi ihlal etmek olacak. Sana buradan açık çağrı yapıyorum: Kandil'de seninle ilgili ne konuşulduğunu şu kulise gel, ben sana habbe habbe anlatacağım" diyen Önder, şunları söyledi:

"Senin tırnağına gelen benim gözüme gelsin. Nereye gidemiyorsan, nereden korkuyorsan beni çağır, şu fukara bedenimi sana eğer siper etmezsem şerefsizim. Sen üç dört ihale kaygısıyla buralardan bir şey devşirmeyi umuyorsan vallahi bu zillete değmez."

Öne Çıkanlar