Sürgün ve özelleştirmeye karşı nöbette 50'nci hafta

Sürgün ve özelleştirmeye karşı nöbette 50'nci hafta
BTS, üye ve yöneticilerine yönelik sürgün, baskı ve özelleştirme politikasına karşı sürdürdüğü nöbet eylemi 50'nci haftasında devam etti.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), üyelerinin sürgün edilerek, baskıya maruz kalmasına karşı başlattığı nöbeti eylemi 50’nci haftasında sürdü. Bu haftaki eyleme Hakların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni ve İzmir İl yöneticileri de katılım sağladı. Alsancak Garı önünde yapılan nöbette, "Demiryolları halkındır satılamaz" pankartı açılırken kitle sık sık, "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganı attı.

‘HUKUK DIŞI'

Burada açıklama yapan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, iktidar tarafından sendikal faaliyetlerin suç sayılmaya çalışıldığını belirterek, "Sendikamız yöneticileri ve üyelerine isnat edilen suçların tamamı sendikal mücadele kapsamında yapılan eylem ve etkinliklerdir. Bunlar basın açıklamaları, sendikanın çağrısıyla yapılan eylem ve etkinlikler, sosyal medya hesaplarında paylaştıkları sendikal etkinlik çağrı ve duyurularıdır" dedi. Bunların soruşturma konusu dahi yapılamayacağını söyleyen Akyol, uygulamaların hukuksuz olduğunu sözlerine ekledi.

‘SENDİKA GÜVENCEDİR’

Ardından konuşan HDP Milletvekili Murat Çepni ise sendikaların halkın ve emekçilerin en büyük güvencesi olduğunu belirterek, şunları söyledi: "50 haftadır sürgünlere, baskılara ve özelleştirme politikalarına karşı bir direniş gerçekleştiriliyor. Bu direniş kıymetli bir direniş, bu direniş zulme karşı yolsuzluk, hırsızlık, talan siyasetine karşı ne yapmamız gerektiğini hangi yoldan gitmemiz gerektiğini gösteren bir direniştir. BTS ortaya koyduğu pratikle halkın emekçinin sendikaların nasıl olması gerektiğini gösteriyor." (MA)

Öne Çıkanlar