Suriye İdilib'de Türkiye'ye ait askeri üssü vurdu

Suriye İdilib'de Türkiye'ye ait askeri üssü vurdu
Suriye İdilib'de Türk askerlerinin bulunduğu askeri üssü vurdu. İki askerin yaralandığı saldırının ardından TSK, Şehba’nın Malikiye ve Maranaz gibi Kürt köylerini vurdu.

Suriye, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 'İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi' adı altında kurulun gözlem noktalarını ve askeri üssü vurdu.

Saldırıda hayatını kaybedenler hakkıda bilgi edinilmezken, iki askerin yaralandığı Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklandı:

"Suriye İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinin güneyinde yer alan bir Gözlem Noktamıza rejim bölgesinden yapıldığı değerlendirilen havan atışlarının isabet etmesi sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Türkiye’ye tahliye edilerek tedavilerine başlanan yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

Suriye rejiminin ayrıca, Hama’nın kuzeyinde Şermeğar bölgesindeki Türkiye'ye ait bir askeri üssü hedef aldığı belirtildi. 

SURİYE SALDIRISININ ARDINDAN TSK KÜRT BÖLGESİNİ VURDU

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre, TSK ve bağlı ÖSO güçleri ise gün içinde Afrin'den göç ettirilen Kürtlerin sığındığı Şehba’nın Malikiye ve Maranaz köylerine top atışında bulundu. Türkiye’nin top atışları Rakka başta olmak üzere birçok merkezde protesto edildi. (HABER MERKEZİ)  

Öne Çıkanlar