Suriyeli Kürt sanatçı Omer Souleyman’ın gözaltına alınması dünya basınında

Suriyeli Kürt sanatçı Omer Souleyman’ın gözaltına alınması dünya basınında
Suriyeli ses sanatçısı Omer Souleyman'ın Urfa'da 'PKK üyeliği' suçlamasıyla gözaltına alınması dünya basınında da geniş yer buldu.

Souleman'ın gözaltına alınmasını Fransız Le Parisien gazetesi, "Warni Warni şarkısıyla tanınan uluslararası elektro-folk yıldızı, Suriyeli Omer Souleyman PKK bağlantısı iddiası ile gözaltında" manşetiyle verdi.

Guardian’ın AFP mahreçli haberinde, "Souleyman, Björk, Four Tet, Damon Albarn ve Diplo ile çalıştı, 2013 Nobel barış ödülü töreninde ve dünyanın dört bir yanındaki büyük festivallerde kendine has koyu renk güneş gözlükleri, kırmızı kareli keffiye ile sahne aldı."

Middle East Eye ise Ömer Süleyman’ın yıllaar önce Almanya’da yaptığı bir konuşmada Öcalan’ı övdüğü gerekçesiyle gözaltında olduğunu yazdı:

Hollanda merkezli Het Parool da gelişmeyi, "Suriyeli müzisyen Omar Souleyman, Kürdistan İşçi Partisi'ne (PKK) üye olduğu şüphesiyle Çarşamba günü Türkiye'de tutuklandı. Bu parti hem Türkiye'de hem de Batı'da terör örgütü olarak sınıflandırılmıştır." şeklinde son dakika olarak verdi.



Sanatçının tutuklanması özellikle dünyanın farklı radyo ve müzik medyasında haber yapıldı.



 

 

Öne Çıkanlar