Suruç Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin mezar taşlarına ikinci kez saldırı düzenlendi

Suruç Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin mezar taşlarına ikinci kez saldırı düzenlendi
HDP’li Ayşe Sürücü, Suruç Katliamı’nda hayatını kaybeden Çiçek ve Deprem’in mezar taşlarının kırılmasını meclis gündemine taşıdı.

Seda TAŞKIN 


+GERÇEK- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa milletvekili Ayşe Sürücü, 2015 yılında Suruç Amara Kültür Merkezi’nde düzenlenen canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 33 kişi arasında bulunan Osman Çiçek ve Kasım Deprem’in mezarlarına ikinci kez saldırı düzenlenmesine ilişkin soru önergesi verdi.

'SALDIRGANLARIN YAKALANMASI ELZEM'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle verilen önergede, "Toplumun mezarlıklara karşı olan hassasiyetleri göz önüne alındığında bu mezar taşlarına saldıran saldırganların yakalanması ve gerekli işlemlerin yapılması için adım atılması elzemdir" ifadelerine yer verdi. 

Çiçek ve Deprem’in mezar taşları kırıldığı belirtilen önergede, "20 Temmuz 2015’te IŞİD’in düzenlediği canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden iki gencin Suruç İlçe Mezarlığında bulunan mezarları, 2019 yılında da tahrip edilmişti. Toplumun mezarlıklara karşı olan hassasiyetleri göz önüne alındığında bu mezar taşlarına saldıran saldırganların yakalanması ve gerekli işlemlerin yapılması için adım atılması elzemdir" denildi. 

Sürücü, Soylu’ya şu soruları sordu: 

-Daha önce 2019 yılında Osman Çiçek ve Kasım Deprem’in mezarlarına saldıran şahıslar tespit edilip, yargı önüne çıkarılmış mıdır?

-Son 10 yılda kaç mezar bu şekilde tahrip edilmiştir? Mezar taşı kırma saldırıları hakkında daha önce yargılanıp tutuklanan olmuş mudur?

-Konu hakkında kamuoyuna bir açıklama da bulunacak mısınız?

Öne Çıkanlar