Suruç'un avukatı: Bakan suç işledi, asıl olaylar iş yeri dışında

Suruç'un avukatı: Bakan suç işledi, asıl olaylar iş yeri dışında
Avukat Hidayet Enmek 4 kişinin yaşamını yitirdiği olaydan gizlilik kararına rağmen algı oluşturacak şekilde servis yapıldığını belirtti.

Suruç'ta AKP'li İbrahim Halil Yıldız'ın yakınlarının başlattığı ve 4 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonlanan saldırının dosyasına bakan avukatlarından Hidayet Enmek, asıl olayın işyeri dışında başladığını ve işyeri kamerasından servis edilen görüntülerin algı yönetme amaçlı olduğunu söyledi. 

AKP Urfa milletvekili ve adayı İbrahim Halil Yıldız'ın yakınlarının Suruç'ta 14 Haziran'da esnaf ziyareti sırasında saldırısı ile başlayıp 3'ü esnaf, 4 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan soruşturmada, gizlilik kararı konurken, görüntülerin bir kısmı ve otopsi raporları basına sızdırıldı.

Esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal ile AKP'li vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız'ın yaşamını yitirdiği olayın soruşturmasına müdahil olan Urfa Barosu'na bağlı 11 avukattan biri Hidayet Enmek, dosyada gizlilik kararı olmasına rağmen olay anına ait kesilmiş kısmi bir görüntü üzerinden algı yönetildiğini dile getirdi. 

"BAKAN SUÇ İŞLEDİ"

11 avukat olarak Şenyaşar ailesinin avukatlığını üstlendiklerini, dosyada gizlilik kararı olduğunu, ancak bu karara rağmen sosyal medyada yeteri kadar paylaşılan delillerle kararın delinmeye çalışıldığını ifade eden Enmek, dosyada en önemli delillerin görüntü kayıtları olduğunu ifade etti. Bu görüntü kayıtlarının bir kısmının cımbızlanarak iktidara yakın basına servis edildiğine dikkat çeken Enmek, "Tüm Türkiye kamuoyu ile paylaşıldı. Olaya ait sadece başlangıç kısmı verilerek, dosyanın selameti tehlikeye sokulmak istendi. Dosya üzerinde bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Biz hukukçular olarak bu durumun cezaya tabi tutulması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu. 

"OLAY İŞYERİ DIŞINDA"

Basına sızdırılan kısmi görüntülerde olayı başlatanın Şenyaşar ailesiymiş gibi gösterilmeye çalışılması bilinçli bir algı yönetme olduğunu vurgulayan Enmek, "İyi niyetli görmüyoruz bu durumu. Tamamen bilinçli bir şekilde sızdırıldığını düşünüyoruz. Oysa çevrede bulunan diğer kameralarla birlikte olayın asıl yüzü ileriki aşamada net bir şekilde çıkacaktır ortaya. Özellikle bu görüntülerin devamında aslında iş yerinin dışında gelişen ve artık şiddetlenen bir kavga var. Görgü tanıkları ile yaptığımız bazı görüşmeler oldu. Tartışma işyerinde oluyor, ancak olayın asıl başlangıcı iş yerinin dışında. İş yerinin önünde müvekkilimize uzun namlulu silahlarla saldırıldığı bilgisi var elimizde" diye konuştu.

"ÖLÜMLER HASTANEDE"

Ailenin avukatları olarak sonuna kadar bu davanın takipçisi olacaklarını vurgulayan Enmek, şöyle devam etti: "Türkiye kamuoyu ölen insanların faillerinin yargılanacağını bilmek istiyor. Suçlular yargılanıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağız." Olayların dükkanda başlayıp hastanede devam ettiğini hatırlatan Enmek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada linç girişimi oluyor. Bizim buna ilişkin de tanıklarla yapmış olduğumuz görüşmeler oldu. Canice bir girişimin olduğu ve baba Esvet'in orada öldürüldüğü, yine yaralı olarak hastaneye kaldırılan kardeşin de burada öldürüldüğü anlaşıldı. Oradaki güvenlik zafiyeti, orada bulunan güvenlik güçlerinin tamamen müdahale etmeyip ya da geç kalması bu ölümlerin ortaya çıkmasına sebebiyet vermiştir. Olaylar sırasında hastanenin bazı alanları tahrip edilmiş. Olayın tam anlamıyla kontrol altına alınmamasından kaynaklı savcılığın gereken delil tespiti ve olay yeri incelemesini sağlıklı bir şekilde yürütmediğini düşünmekteyiz." 

3 KİŞİYİ ÖLDÜRENLER SERBEST

Olayın en vahim anının hastanede yaşandığına da dikkat çeken Enmek, "Olayın en canice olan yanı hastane önündeki saldırı. Bir an önce aydınlatılması gerekiyor. Hastaneye ilişkin görgü tanıkları var. Orada bu eylemi gerçekleştiren faillerin en kısa zamanda yargı önüne çıkarılıp hesap vereceğine inanıyoruz. Şenyaşar ailesinden bir tutuklu var. Ancak aynı ailede 3 kişinin ölümüne sebebiyet veren kimse tutuklanmadı" diye konuştu.

Enmek, olayın yaşandığı günden bu yana Yıldız ailesine mensup kişilerin Şenyaşar ailesine yönelik sosyal medyadan yaptığı tehdit mesajlarının birer kopyasını alıp, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını da dile getirdi. (Mezopotamya Ajansı)

 

Öne Çıkanlar