Suudi Arabistan'da inşaatlarda çalışan işçiler greve çıktı

Suudi Arabistan'da inşaatlarda çalışan işçiler greve çıktı
Suudi Arabistan'ın Tebük kentinde Baytur firmasına ait şantiyede çalışan işçiler, kötü çalışma koşulları ve ücretlerin ödenmemesi sebebiyle greve çıktı.

Memleketini ve ailesini ekmek parası kazanmak için geride bırakarak Suudi Arabistan'ın Tebük kentindeki Baytur firmasında çalışmaya giden yüzlerce inşaat işçisi, birikmiş ücretlerinin ödenmemesi ve kölelik koşullarında çalıştırıldıkları  sebebiyle şantiyede iş bıraktı.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası'nın yaptığı açıklamada, Baytur firmasına ait şantiyede çalışan işçilerin aylardır ücretlerini alamadıkları ve insanlık dışı koşullarda çalıştıklarını belirtildi.

'ÜCRETLERİNİ ALAMIYORLAR İNSANLIK DIŞI KOŞULLARDA ÇALIŞIYORLAR'

Açıklamanın devamında "Gurbette çalışan inşaat işçisi arkadaşlarımızın talepleri derhal karşılanmadır" diyen İnşaat ve Yapı İşleri Sendikası, işçilerin haklarını alana kadar sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı:

"Memleketini ve ailesini ekmek parası kazanmak için geride bırakan yüzlerce inşaat işçisi arkadaşımız birikmiş ücretleri ödenmediği ve kölelik koşullarında çalıştıkları için bugün şantiyede iş bıraktı. Sendikamıza ulaşan işçi arkadaşlarımız aylardır ücretlerini alamadıklarını insanlık dışı koşullarda çalıştıklarını belirttiler.

Gurbette çalışan inşaat işçisi arkadaşlarımızın talepleri derhal karşılanmadır. Sendikamız tüm işçi arkadaşlarımız haklarını alana kadar sürecin takipçisi olacaktır. İnşaat işçisi köle değildir!" (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar