Suudi Arabistan ile Katar arasında şimdi de telefon krizi

Suudi Arabistan ile Katar arasında şimdi de telefon krizi
İki ülke yetkilileri arasındaki telefon diplomasisini Katar ajansının çarpıtarak yayınladığını iddia eden S. Arabistan iletişimi askıya aldı

DÜNYA -  Dört Arap ülkesi ile Katar arasındaki krizin aşılması için gerçekleştirilen telefon diplomasisi yeni bir krize neden oldu.

Suudi Arabistan veliaht prenslerinden Muhammed bin Salman ile Katar Emiri Şeyh Tamin bin Hamad el Sani arasında gerçekleştirlen telefon görüşmesi iki ülkenin haber ajansları tarafından farklı şekilde duyuruldu. Suudi Arabistan haber ajansı SPA haberi, "Katar Emiri'nin masaya oturma ve dört ülkenin taleplerini herkesin çıkarını garanti altına alacak şekilde ele alma arzusunu dile getirdiği" biçimde duyurdu.

Katar haber ajansı ise görüşmenin ABD Başkanı Donald Trump'ın girşimiyle yapıldığını iddia edildi. Hanerde ayrıa Suudi veliaht prensinin "sorunların devletlerin egemenliğini etkilemden ele alınması için iki elçi gönderme" önerisini dile getirdiği de belirtildi.

İLETİŞİM ASKIYA ALINDI
Katar haber ajansının görüşmeyi çarpıttığını iddia eden Riyad yönetimi Katar ile iletişimin askıya alındığını duyurdu. Suudi devlet ajansında yayınlanan haberde "Katar haber ajansında yayınlanan açıklamalar, Katarlı yetkililerin gerçekleri çarpıtmasının bir devamıdır" denildi. (Artı Gerçek)

Öne Çıkanlar