Suudilerden tarihi itiraf: Sovyetlere karşı Vahabliği yaydık

Suudilerden tarihi itiraf: Sovyetlere karşı Vahabliği yaydık
Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman, Soğuk Savaş döneminde ABD'nin talebi üzerine Sovyetlere karşı Vahabiliği yaymaya başladıklarını söyledi

HABER MERKEZİ -  ABD’ye iki haftalık bir ziyaret gerçekleştiren Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Washington Post’tan Karen De Young’a konuştu. Suudi Veliaht Prens demecinde "Soğuk Savaş sırasında Washington’ın talebiyle komünizme karşı Vahabiliği yaymaya başladıkları"nı söyledi.

Habere göre Suudi Arabistan’ın egemen ideolojisi olan ve bazı kesimler tarafından küresel terörizmin temel kaynağı olarak gösterilen Vahabiliğin Suudi finansmanıyla yayılmasıyla ilgili soru üzerine, Salman, küresel çapta cami ve medreselere yatırım yapmalarının kökenlerinin Soğuk Savaş’a uzandığını belirtti.

PRENS: KAYNAKLARIMIZI SEFERBER ETMEMİZİ İSTEDİLER

Veliaht Prens, Sovyetler Birliği’nin Müslüman ülkelerle ilişkileri ilerletmesini engellemek için müttefiklerin Suudi Arabistan’dan kaynaklarını seferber etmesini istediklerini aktardı.

Takip eden Suudi hükümetlerinin bu işle uğraşırken ipin ucunu kaçırdığını dile getirip "Şimdi her şeyi geri toplamamız lazım" diyen Salman, Vahabiliği yayma faaliyetlerinin finansmanının artık hükümet değil, Suudi merkezli vakıflar tarafından sağlandığını sözlerine ekledi. (Sputnik) 

Öne Çıkanlar