T-Mobile'a siber saldırı

T-Mobile'a siber saldırı
ABD'nin büyük cep telefonu operatörlerinden T-Mobile, siber saldırı sonucu 40 milyondan fazla müşterisinin kişisel verilerinin çalındığını duyurdu.

Bilgisayar korsanları, cep telefonu operatörü T-Mobile'ın müşterilerine ait kişisel verileri çaldı. Ele geçirilen veriler arasında sosyal güvenlik numaraları ve ehliyet bilgileri de bulunuyor.

Şirketten yapılan açıklamada, T-Mobile sistemlerine yönelik son derece karmaşık bir siber saldırının araştırıldığı aktarıldı.

Sunuculara yasa dışı şekilde giriş yapmak için kullanıldığı düşünülen erişim noktasının bulunduğu ve kapatıldığı belirtilen açıklamada, T-Mobile verilerine yetkisiz kişiler tarafından erişildiğinin doğrulandığı ifade edildi.

Açıklamaya, 40 milyonun üzerinde eski ve potansiyel müşteriye ait veriler çalındı.

Çalınan dosyaların T-Mobile'ın mevcut 7,8 milyon faturalı müşteri hesabına ait verileri de içerdiğine aktarılan açıklamada, müşterilerin ad ve soyadları, doğum tarihleri, sosyal güvenlik numaraları ile ehliyet bilgilerine ulaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, çalınan dosyalarda yer alan verilerin müşterilere ait herhangi bir finansal bilgiyi, kredi kartı bilgisini, banka veya diğer ödeme bilgilerini içerdiğine dair hiçbir bulgu olmadığı bilgisi paylaşıldı.

Öne Çıkanlar