Tahir Elçi anma programı açıklandı: Pandemi nedeniyle temsili katılım sağlanacak

Tahir Elçi anma programı açıklandı: Pandemi nedeniyle temsili katılım sağlanacak
Silahlı saldırı sonucu öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’yi anma programı açıklandı. Anma etkinliği, pandemi nedeniyle temsili katılımla gerçekleştirilecek.

ARTI GERÇEK-Diyarbakır’da 28 Kasım 2015’de Sur ilçesindeki tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptığı sırada silahlı saldırı sonucu öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, ölümünün 5’inci yıl dönümünde anılacak. Her yıl kitlesel bir şekilde yapılan anma etkinlikleri, bu yıl Coronavirus (Covid-19) önlemleri kapsamında kısıtlı olarak gerçekleşecek. Diyarbakır Barosu,  salgın nedeniyle anma programına temsili düzeyde katılım sağlanacağını duyurdu.

Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu, kentteki sivil toplum örgütleri ve diğer illerden gelecek olan baro başkanlarının temsili olarak katılacağı etkinlik programı şöyle:

"Diyarbakır Adliyesi önünden Dört Ayaklı Minareye yapılacak yürüyüşün ardından saat 11:00'da basın açıklaması yapılacak. Açıklamanın ardından Tahir Elçi’nin mezarı ziyaret edilmesinin ardından program sona erecek."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar