Tahir Elçi davasının ikinci duruşması 3 Mart'ta görülecek

Tahir Elçi davasının ikinci duruşması 3 Mart'ta görülecek
Katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin faillerinin yargılandığı davanın ikinci duruşması 3 Mart’ta görülecek.

Diyarbakır’da sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü 28 Kasım 2015’te Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare önünde katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetine ilişkin açılan davanın ikinci duruşması 3 Mart’ta görülmeye devam edilecek. İşlenen cinayetten 4 yıl sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3’ü polis 4 sanık hakkında hazırlanan iddianame, 3 Nisan 2020 günü Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş, ilk duruşma ise 21 Ekim 2020’de görülmüştü. 

Davada tutuksuz yargılanan sanık polisler F.T., S.T. ile M.S.’nin "Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek"ten 3 yıldan 9 yıla kadar hapsi isteniyor.  Diğer firari sanık Uğur Yakışır hakkında ise, hem Elçi hem de aynı gün öldürülen polisler Cengiz Erdur ve Ahmet Çiftaslan cinayetleri suçlamasıyla üç kez ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Görülecek duruşma öncesinde Diyarbakır Barosu’nun Twitter hesabından "Bu sorunun yanıtını en yakın örnek olarak 28 Kasım 2015 tarihinde katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü kentte dün görülen dava yargılamasında kendisini açığa vuran yaklaşımla irdeleyelim" paylaşımında bulunuldu.

Baro'nun tweetini alıntılayan Diyarbakır Barosu eski Başkanı Mehmet Emin Aktar ise şunları yazdı: "Cinayetin aydınlatılması, faillerin cezasız kalmaması için duruşma salonunda olacağız. Hepinizin dayanışmasına ihtiyacımız var."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar