Taksi şoförleri akaryakıt zamlarını protesto etti

Taksi şoförleri akaryakıt zamlarını protesto etti
Adana’da bir araya gelen çok sayıda taksi şoförü, akaryakıt zamlarını protesto etti.

Adana'da taksi şoförleri, akaryakıta peş peşe yapılan zamları festival alanında açıklama yaparak, protesto etti. Çok sayıda şoför aracıyla alana gelerek, zamlara tepki gösterdi. "Bu zamlarla yaşanmaz, bu zamlar geri alınsın" pankartının açıldı.

Şoförler adına Adana Taksicileri Derneği Başkanı Mehmet Emin Kandemir, açıklama yaptı. 

Türkiye ekonomisinin ülke tarihinin en kötü 5 yılını yaşadığını ifade eden Kandemir, 2020 yılında ödemelerin dengesi-döviz krizi, özel sektör ile hane halkı borç krizinin yanı sıra bankacılık krizlerinin kendisini gösterdiğini sözlerine ekledi. Kandemir, "Söz konusu bu mali krizlerin yanı sıra her türden manipülasyona rağmen çift haneden inmeyen enflasyon ve işsizlik sonucu yoksulluk arttı. Adana’da taksici esnafının sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamalar nedeniyle iş hacmi yüzde 80 düştü. Düşen alım gücü nedeniyle vatandaş mal alamamaktan, esnaf ise mal satamamaktan dertli. Piyasada nakit para dönmüyor. Böyle devam ederse iflaslar ne yazık ki artarak devam edecek" dedi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Daha ucuz olarak bilinen mazotun fiyatının da benzin fiyatıyla yarıştığını dile getiren Kandemir, Akaryakıtta artık çift haneli rakamlara doğru ilerliyoruz. Lüks yatlara ÖTV'siz, KDV'siz mazot veriliyor. Biz amme hizmeti yapıyoruz bizlere ÖTV'siz, KDV'siz mazot ve araç verilmeli. Ağır vergi yükü, yüksek kira bedelleri, stopaj, elektrik, su, doğalgaz faturaları, kullanmaya mecbur kaldığımız ve ödenemeyen krediler nedeniyle borç içinde yaşamaya devam ediyoruz. Mazota yapılan bu zamların geri çekilmesi ve taksicinin dolmuşçunun çiftçinin kullandığı mazottaki ÖTV’nin sıfırlanması gerekir. Akaryakıta yapılan bu zamların geri çekilmesi ve ayakta kalmaya çalışanlar küçük esnafın mutlaka desteklenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Öne Çıkanlar