Enes Kara için İstiklal Caddesi'nde bir araya gelen öğrenciler: Hesabı sorulacak

Enes Kara için İstiklal Caddesi'nde bir araya gelen öğrenciler: Hesabı sorulacak
'Enes Kara bizim gençliğimiz" diyerek eylem yapmak isteyen çok sayıda öğrenci ve Gazete Karınca muhabiri gözaltına alındı.

Yağmur Kaya 


+GERÇEK- Birleşik Gençlik Meclisleri, Barınamıyoruz Hareketi, Yurtsuzlar ve Boğaziçi Meclisi'nin de aralarında bulunduğu birçok gençlik örgütü, cemaat evinde baskılar sonucu yaşamına son veren Enes Kara için Taksim'de yapmak istediği eyleme polis müdahale ederek çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı. 

Öğrenciler yaptıkları açıklamada, Enes Kara'nın intihara sürüklediğine vurgu yaparak, öğrencilerin yurtsuz kalmaya zorlandığını, bu nedenle cemaat yurtlarına gitmeye mecbur bırakıldıklarının altını çizdi. 

İstiklal Caddesi eylemden saatler önce yoğun polis ablukası altına alındı.  Öğrencilerin "Enes Kara isyanımızdır" diyerek Taksim Tünel'de gerçekleştirmek istediği eylem Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklanması üzerine, öğrenciler yasak kararını tanımayarak İstiklal Caddesi'ne ellerinde "Bizleri öldüren bu düzeni yıkacağız", "Enes'in katili kapitalist düzen", "Cemaatlere değil üniversiteye bütçe" dövizleri taşıyarak sık sık "Enes'in hesabı sorulacak" sloganları attı. 

'ENES KARA ARKADAŞIMIZ İÇİN TOPLANDIK' 

Polisin İstiklal Caddesi üzerinde çok sayıda öğrenciyi darp ederek gözaltına almasının ardından, bir gurup öğrenci ara sokaklara geçerek açıklama yaptı. 

"Bugün burada tüm saldırılara rağmen intihara sürüklenen Enes Kara arkadaşımız için toplandık. Biz bunun bir intihar değil cinayet olduğunu biliyoruz. Biz bunun barınma sorununun bir sonucu olduğunu biliyoruz. Binlerce arkadaşlarımız barınma sorununun bir sonucu olarak cemaat, tarikat yurtlarında evsiz, yurtsuz kalmaya zorlanıyor. Bugün burada toplandık ve bunun bir intihar değil bir cinayet olduğunu söylüyoruz." 

'ENES OLACAĞIZ SOKAKLARI KUŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Bir diğer öğrenci ise Beyoğlu Kaymakamlığının eylem yasağına değinerek şunları söyledi: "'Basın açıklaması yapılamaz ' dediler. Biz onlara gençlerin gücünü bir kez daha gösterdik. Enes olacağız, Sinan olacağız sokakları kuşatmaya devam edeceğiz."

Bir öğrenci ise yaptığı açıklama da  "Öğrenciler sizden nefret ediyor" dedi.

Açıklamanın ardından basın alandan uzaklaştırılarak abluka altına alınan öğrenciler darp edilerek gözaltına alındı.

ÖĞRENCİLER EZİLME TEHLİKESİ YAŞADI

İstiklal Caddesi üzerinde eylemlerine devam eden bir grup öğrenci ise arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Gözaltı aracının önünü kapatarak arkadaşlarının serbest kalmasını isteyen öğrenciler, aracın altında kalma tehlikesi yaşadı.  

Eylemde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu ve basın sık sık abluka altına alındı. Gazete Karınca muhabiri Yadagir Aygün gözaltına alındı. 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar