'Taksim'i herkesin zevk alacağı bir alana dönüştüreceğiz'

'Taksim'i herkesin zevk alacağı bir alana dönüştüreceğiz'
İmamoğlu: Ben yaptım oldu zihniyeti bizde yok. Yarışma usulü ile Taksim'e yeni bir proje yaptıracağız. Ayrıca demokratik katılım ile bu projeleri halka soracağız.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, araç trafiğine kapatıldıktan sonra baştan sona betonla kaplanan Taksim Meydanı'na ilişkin, "Taksim'i herkesin zevk alacağı bir alana dönüştüreceğiz" dedi. 

Halk TV'ye konuk olan İmamoğlu, Çorlu'daki tren kazasında hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel'in Beylikdüzü'ndeki yaşam vadisini gördükten sonra 'Ekrem amca keşke İBB Başkanı olsa' sözünün hatırlatılması üzerine, "Bunu söylediğini o zaman bana söylemişti annesi. Talihsiz bir kaza. Hak, hukuk adalet diyoruz ya adalet duygusunun yerine gelmediği zaman neyi tartışsanız boş" diye konuştu. 

Taksim Meydanı'nı dönüştürürken halkın fikrini alacaklarını belirten İmamoğlu'nun açıklamaları özetle şöyle:

"Herkesin zevk alacağı bir alana dönüştüreceğiz Taksim'i. Elbette ki mevcut imkanlarla. Gençlerin, kadınların, çocukların fikirlerini kullanacağız.

İstanbul'un önceliği simgesel bir anlamda Taksim Meydanı. Beşiktaş Meydanı da dokunulması gereken bir yer. Buralar simgeler anlamında bir buluşma, aynı zamanda toplumsal uzlaşma için buluşma yeri. Büyük kentlerin meydanlarını çok önemseyeceğiz. Meydanın toplum tarafından sorgulanmasına sebep olduk. Bu bence ciddi bir gelişim. Herkes sorgulayacak bunu. Taksim'i herkesin zevk alacağı bir alana dönüştüreceğiz. Ben yaptım oldu zihniyeti bizde yok. Yarışma usulü ile Taksim'e yeni bir proje yaptıracağız. Ayrıca demokratik katılım ile bu projeleri halka soracağız.

Biz belediyenin binalarının halka açılmasını istiyoruz. Saraçhane'deki bu yapı mimari açıdan da çok önemli bir eser. Bu binaya çok nitelikli bir kütüphane yapacağız. Ayrıca gönüllülerden kuracağımız İstanbul Kurulları bu binada çalışacak. Belediye başkanı halkın arasında olacak. Özellikle arka bina kısmında Türkiye'nin en nitelikli, en güçlü kütüphanesini yapacağız. Yurt içi, yurt dışı insanların gelip arşiv karıştıracağı bir kütüphane olacak.

'SEÇİMDEKİ GİBİ GÖNÜLLÜLERLE ÇALIŞACAĞIZ'

Seçim zamanında olduğu gibi gönüllülerimizle çalışacağız. CHP'li, İyi Partili. Bütün partili gönüllülerle çalışacağız. Bizim içimize sıkıntı vermeye çalışanlar olacaktır. Ben Ekrem İmamoğlu olarak söz veriyorum, hepsini tek tek buluruz. İstanbul'un üretken insanları dünyanın hiçbir kentinde yok. 1 milyon 200 bin 0-4 yaş arası çocuk var. Bu kadar geleceğe dair bir nüfusu olan kentin bilime, teknolojiye, eğitime yatırım yapmayacak da ne yapacak? Biz bunlara yatırım yaparsak, ekmeğini çıkarabilen bir nesil yaratabiliriz. İstanbul ancak o zaman bir çekim merkezi olabilir.

'TEKNOKENTLER ŞEHRİN DIŞINA YAPILMAMALI'

Kentlere teknokentler yapılıyor. Nereye? Kentin dışına. Böyle bir kitleyi şehrin dışında, sosyal yaşamdan uzak, kültürden uzak, kitapçıdan uzak bir yere getiremezsiniz. Böyle bir şey yok. Kentin içinde bunu kaynatacaksınız. Bu bağlamda biz, özellikle bizim şehrimizde, birkaç yeri ana merkez gibi, örneğin Kartal-Pendik aksı gibi, Esenler gibi, hatta Esenyurt-Beylikdüzü aksında bile buna dönük projelerimizin olduğu alanlar var.

'HADIMKÖY'E YENİ OTOGAR YAPACAĞIZ'

Esenler kocaman bir alan. 27-28 yılı bulmuş bir geçmişi var. Yap-işlet-devret süresi görevi geri almamızdan 2-3 gün önce doldu. Kurtköy'de Anadolu yakası garı, bir tanede Hadımköy bölgesinde bir otogar yapacağız. İstanbul içinde de mini otogarlarla desteklenecek.

Sağda solda duyuyoruz orayı vermeyiz falan. Orayı akla ve bilime peşkeş çekeceğim. Üretim ve istihdam merkezi haline getireceğim orayı.

Polis oraya baskın yaptı. Pislik içerisinde. Orada oluşan suç merkezi Güngören'i etkiliyor, Esenler'i etkiliyor, Bayrampaşa'yı etkiliyor. Metro ulaşımı var. Tramvay ulaşımına yakın. Başka bir müjde daha verelim. İstanbul'a yapacağımız 15 yaşam vadisinden birinin de merkezinde. On binlerce gencimizin eğitim aldığı hayata hazırlandığı bir yer olacak." (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar