Taliban'dan intihar bombacılarının ailelerine yardım

Taliban'dan intihar bombacılarının ailelerine yardım
Taliban yönetimi, ülkede daha önce Batılı güçlere karşı intihar bombacısı olarak kullanılan kişilerin ailelerine ödül verileceğini açıkladı.

Afganistan’da Kabil’i işgalinin ardından yönetimi ele geçiren Taliban yönetimi, ülkede daha önce Batılı güçlere karşı intihar bombacısı olarak kullanılan kişilerin ailelerine ödül verileceğini açıkladı. Açıklamayı kendisi de ABD tarafından terör suçlamasıyla arananlar listesinde bulunan İçişleri Bakanı Seraceddin Hakkani yaptı.

VOA'nın haberine göre Hakkani, başkent Kabil’de 2018 yılında bir intihar saldırısına hedef olan Intercontinental Hotel’de, saldırıyı yapan kişinin ailesiyle biraraya geldi.

İçişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Hakkani’nin aile üyeleriyle yaptığı görüşmede cihadı övdüğü, hayatını kaybeden mücahitlerden şehitler olarak bahsettiği ve ailelere yardım yapılacağını söylediği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Kari Seyid Koşti’nin açıklamasına göre Taleban yönetimi, ülkedeki savaş sürecinde intihar bombacısı olan kişilerin ailelerine kıyafet, 10 bin Afgani para yardımı ve arsa hediye edileceğini söyledi. 10 bin Afgani para ödülü yaklaşık 111 Amerikan doları yapıyor.

Öne Çıkanlar