Taliban: Havalimanları konusunda Türkiye ve Katar'la herhangi bir anlaşmamız yok

Taliban: Havalimanları konusunda Türkiye ve Katar'la herhangi bir anlaşmamız yok
Taliban, Kabil ve dört başka havalimanının işletilmesi konusunda Türkiye-Katar heyetiyle henüz herhangi nihai bir anlaşma yapılmadığını açıkladı.

Anadolu Ajansı, diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, Afganistan'ın başkenti Kabil'e ulaşan Türk-Katar heyetinin, Kabil Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı başta olmak üzere diğer 4 havalimanının işletilmesi konusunda Afganistan'ı yöneten Taliban örgütüyle prensipte mutabakata vardığını duyurmuştu.

Haberde, "Havalimanlarının işletilmesi hususunda taraflar arasında verimli geçtiği belirtilen görüşmelerde, detayların belirlenmesi amacıyla karşılıklı teknik ekipler kurulması ve görüşmelerin gelecek günlerde teknik komiteler vasıtasıyla sürdürülmesi konusunda fikir birliği sağlandığı" aktarıldı.

TALİBAN: HERHANGİ BİR NİHAİ ANLAŞMAYA VARILMADI

Ancak Afganistan'ı yöneten Taliban'dan bu habere yalanlama geldi. Taliban'ın Ulaşım Bakanlığı Sözcüsü İmamuddin Ahmedi, söz konusu havalimanlarında Türkiye ile Katar'la "şu ana dek herhangi bir nihai anlaşmaya varılmadığını" söyledi.

Ahmedi, "Türk-Katar ortak ekibi Kabil'e perşembe günü geldiler ve Afganistan'ın teknik ekipleriyle görüşmeler gerçekleştirdiler. Bu görüşmeler devam edecek ve yakın gelecekte, ülkenin ulusal çıkarları ışığında bir anlaşmaya varacaklar" dedi. 

Öne Çıkanlar