Taliban, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girdi

Taliban, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girdi
Taliban'ın kontrolüne geçen başkent Kabil çevresinde zaman zaman silah sesleri duyulduğu bildirilirken, önemli bir çatışmanın yaşanmadığı aktarıldı.

Taliban, Afganistan'ın başkenti Kabil'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girdi. Al Jazeera televizyonu bir grup silahlı Taliban'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girdikleri o anların görüntülerini paylaştı.

Taliban, Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı ele geçirdi.

Al Jazeera'nin aktardığı haberde, Kabil'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na giren bir grup silahlı Taliban'In görüntülerine yer verildi.

Al Jazeera, Taliban'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girdiği o anları son dakika olarak şöyle geçti:


KABİL ÇEVRESİNDE SİLAH SESLERİ

Bir Taliban sözcüsü kanala yaptığı açıklamada, Afganistan'da Eşref Gani hükümeti ve ordu ile çalışanlar için af ilan edeceklerini belirtti.

Foto: AP

Kabil çevresinde zaman zaman silah sesleri duyulduğu bildirilirken, önemli bir çatışmanın yaşanmadığı aktarıldı.

ÜLKESİNİ TERK EDEN CUMHURBAŞKANI GANİ: KALSAYDIM BİRÇOK KİŞİ ÖLECEKTİ

Taliban'ın Kabil'e girmesinden bir süre sonra Afganistan'dan ayrılan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ise Facebook hesabından bir açıklamada bulundu.

Gani, açıklamasında "Bugün zor bir seçimle karşı karşıya kaldım. Saraya girmek isteyen Taliban'a karşı durmak ya da 20 yıl korumaya adadığım ülkemi terk etmek. Eğer kalsaydım bu, birçok vatandaşın şehit olmasına ve Kabil'in yıkılmasına yol açacaktı" ifadesini kullandı. 


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar