Taliban toplu infaz yaptı, kurşuna dizilen Afganlar çukura atıldı

Taliban toplu infaz yaptı, kurşuna dizilen Afganlar çukura atıldı
Yerel medya, fotoğrafların çekildiği yerin Afganistan’ın güneyinde yer alan Kandahar yakınları olduğunu bildirdi.

ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinin ardından ülkeyi kısa bir sürede ele geçiren Taliban’ın stadyumda dört komutanı idam etmesinin ardından Afgan vatandaşların toplu bir şekilde kurşuna dizip çukura atıldığı görüntüler ortaya çıktı.

İznews'te yer alan habere göre, Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban’la ilgili tüyler ürperten haberler gelmeye devam ediyor. Bu sabah Taliban tarafından bu sabah stadyumda dört komutanın idam edildiği haberleri gündem olmuştu.

TOPLU İNFAZ YAPTILAR

Kaos ortamının hakim olduğu Afganistan’da son olarak Taliban tarafından bazı Afganların kurşuna dizilip toplu bir şekilde kazılan çukura atıldığı görüntüleri ortaya çıktı. Yerel medya, fotoğrafların çekildiği yerin Afganistan’ın güneyinde yer alan Kandahar yakınları olduğunu bildirdi.

HALK, KAÇMAK İÇİN HER YOLU DENİYOR

Taliban’ın başkent Kabil’e girmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Eşref Gani ülkeden kaçmış, sivil halk ise sınırlara ve havalimanına akın etmişti. Uçakların tekerleklerine ve iniş takımlarına tutunan Afganlar, bu şekilde ülkeden kaçmanın yollarını denemişti. Hatta bu nedenle 3 kişi uçaktan düşerek hayatını kaybetmişti.

Öne Çıkanlar