Tanju Özcan işten atmaların arkasında: Ben seçimi HDP ile kazanmadım

Tanju Özcan işten atmaların arkasında: Ben seçimi HDP ile kazanmadım
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Selahattin Demirtaş fotoğrafı paylaştığı için işten çıkarılan temizlik işçisinin hakkını savunan HDP milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bugün düzenlediği basın toplantısında,  Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaştığı için Bolu Belediyesi'nde işten çıkarılan temizlik işçisi Mahire Yentür'le ilgili açıklamaları nedeniyle HDP milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Ali Kenanoğlu, HDP'li yönetici Cesim Soylu ile gazeteciler Kemal Özkiraz, Veli Saçılık ve Hilal Nesin hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik', 'suçu ve suçluyu övme', 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ve tehdit' suçlamalarıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

'BENİM TÜM HAYATIM HDP VE TÜREVİ PARTİLERLE MÜCADELE ETMEKLE GEÇTİ'

Duvar'ın aktarımına göre, Tanju Özcan, gazetecilere okuduğu suç duyurusu metninde, "Ben HDP desteğiyle seçime girmedim. Bazı şehirlerde HDP desteğiyle seçim kazananlar olabilir ama ben HDP desteğiyle seçime girmedim. Hatta ilçe seçim kurulu kayıtlarına baktığınızda şunu göreceksiniz, HDP son seçimde yerel seçimde aday da çıkarttı. Şimdi HDP aday çıkarttığı bir şehirde kazanan adaya destek vermiş algısı oluşturmaya çalışması, kötü niyetli bir yaklaşımdır. Benim tüm siyasi hayatım HDP ve türevi alt kimlik milliyetçisi partilerle mücadele etmekle geçmiştir. Ben HDP'nin ırkçı bir parti olduğunu, Türk milletinin asli unsurlarından olarak Kürt kökenli vatandaşlarımızı asla temsil etmediğini defalarca belli etmiş siyaset adamıyım" dedi.

'ÇALIŞANLAR SİYASİ PAYLAŞIM YAPMAMASI KONUSUNDA İKAZ EDİLDİ'

Belediye personelinin sosyal medyada siyasi paylaşım yapmaması gerektiği konusunda uyarıldığını söyleyen Özcan, "HDP Genel merkezinin yönlendirilmesiyle HDP'li siyasetçilerin bana yönelik sistematik saldırıları ve hedef göstermeleri halen yoğunluğunu artırarak devam etmektedir. Son olarak Bolu Belediyesi'nde çalışan bir kadın personelin iş akdinin sonlandırılacağı kendisine iletilince ilgili çalışan istifa etmiş, bu şekilde belediyemizle ilişiği kesilmiştir. Personelimizin ilişiğinin kesilme nedeni defalarca ikaz edilmesine rağmen iş yerinde ve sosyal medyada siyasi paylaşımlar yapmasıdır. Belediye personelinin tamamı defalarca sözlü ve yazılı olarak uyarılmıştır. Belediyenin kamu hizmeti verdiği vurgulanarak, çalışanların hiçbir siyasi partinin lehine ya da aleyhine paylaşım yapmaması konusunda ikaz edilmiştir. Bu uyarının yapılması kamu kuruluşu olarak faaliyet gösteren bir kurum yöneticisinin hakkıdır ve olması gereken bir yaklaşımdır" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar