Tanrıkulu'dan 'TT adalet' eleştirisi: Adalet Bakanlığı’nın kulağına küpe olsun

Tanrıkulu'dan 'TT adalet' eleştirisi: Adalet Bakanlığı’nın kulağına küpe olsun
'Savcının, güvenlik makamlarının kadına karşı şiddet konusunda bu duyarsızlıkları sonuçta sosyal medyadan ‘adalet’ aramayı bir yöntem olarak önümüze getirmiş durumda.'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul’da yaşayan Fatma Yasak’ın eşinden gördüğü şiddeti paylaşmasının ardından şiddet uygulayan erkeğin gözaltına alınmasını "TT’de kalmak çok önemli, bu Adalet Bakanlığı’nın kulağına küpe olsun. Dolayısıyla yargının, savcının, güvenlik makamlarının kadına karşı şiddet konusunda bu duyarsızlıkları sonuçta sosyal medyadan ‘adalet’ aramayı bir yöntem olarak önümüze getirmiş durumda" sözleriyle değerlendirdi. 

İstanbul’da yaşayan Fatma Yasak, eşinden şiddet görmesinin ardından onunla anlaşmalı olarak boşandı fakat eski eş Alper Talası onu tehdit etmeye başladı. İçişleri Bakanlığı’nın kadına yönelik şiddetle ilgili oluşturduğu KADES uygulamasından 3 kez bildirimde bulundu ancak Yasak’ın Alper Tasalı durumu fark etti ve ona müdahale etti. Yasak, Tasalı’nın elinden kurtulduktan sonra polise gitti ve Tasalı gözaltına alındı, mahkeme aşamasında tutuksuz yargılanma kararı verildi.  Yasak en son yaşadıklarını sosyal medyadan paylaştı ve Tasalı hakkında yeniden gözaltı kararı çıkarıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Yasak’ın sosyal medya paylaşımlarının ardından eski eşe tekrar tutukluluk kararı verilmesini "TT’de adalet" olarak yorumlayarak, şunları belirtti:

"Tabi sosyal medya üzerinden ‘adalet’ aramak maalesef kötü bir şey. Çünkü savcılar duyarsız, yargı organları duyarsız dolayısıyla medyada gündeme geldiğinde bir kamuoyu oluşuyor ve Savcılık harekete geçiyor. Neden bunu söylüyorum? ‘TT’de kalmak çok önemli, dün bunu Fatma Yasak söyledi, Fatma Yasak. Silivri'ye kaçırılmıştı ve kaçıran erkek serbest bırakılmıştı. Dün gün boyu ‘TT’de kaldığı için yeniden soruşturma başlatıldı ve kaçıran erkek gözaltına alındı. ‘TT’de kalmak çok önemli, bu Adalet Bakanlığı’nın kulağına küpe olsun. Dolayısıyla yargının, savcının, güvenlik makamlarının kadına karşı şiddet konusunda bu duyarsızlıkları sonuçta sosyal medyadan ‘adalet’ aramayı bir yöntem olarak önümüze getirmiş durumda.

'BU HÜKÜMET DÖNEMİNDE ADALET SOSYAL MEDYADA'

Gerçek anlamda ‘adalet’ gerçekleşirse, bu yurttaşımızın dediği gibi TT’de kalmak çok önemli olmayabilir ama bu Adalet Bakanlığı döneminde, bu hükümet döneminde maalesef sosyal medya ‘adalet’ dağıtmaya ve ‘adaleti’ sağlamaya çalışıyor çünkü yurttaşlarımızın yargıya olan güveni en diplerde, yüzde 30'lar civarında, belki daha da altında şu anda."

Öne Çıkanlar