Tapuda rüşvet iddianamesi tamamlandı: Rüşvet alışverişi tuvalette yapılmış

Tapuda rüşvet iddianamesi tamamlandı: Rüşvet alışverişi tuvalette yapılmış
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nun tapuda rüşvete ilişkin soruşturması tamamladı. 47 sanık hakkında 4 ila 12 yıl arasında değişen hapis cezası talep edildi.

İstanbul’da Küçükçekmece Tapu Dairesi’nde dönemin müdürü ve 2 yardımcısının da aralarında olduğu 47 sanık hakkındaki rüşvet soruşturması tamamlandı. İddianamede, rüşvet alışverişinin tuvalette gerçekleştirildiği aktarıldı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nun tapuda rüşvete ilişkin soruşturması tamamladı. Mahkemenin kabul ettiği iddianamede, dönemin tapu müdürü, 2 yardımcısı ile rüşvete aracılık etmekle suçlanan 1 emlakçının da olduğu 47 kişi bulunuyor. TRT Haber’den Büşra Çelik’in haberine göre 47 sanık hakkında 4 ila 12 yıl arasında değişen hapis cezası talep edildi.

RÜŞVET ALIŞVERİŞİ TUVALETTE YAPILMIŞ 

İddianamede para alışverişlerinin çoğunlukla tuvalette yapıldığı yer alırken, işlemler için farklı rüşvet tarifesi uygulandığı kaydedildi. Buna göre 50 liradan 10 bin liraya kadar rüşvet alındı.

HİYERARŞİYE GÖRE PAY

Rüşvet havuzunda biriken paranın hiyerarşiye göre paylaşıldığı, tapu müdürü ile müdür yardımcılarına 2 pay, işlemi yapan memurun ise 1 pay aldığı ifade edildi. Rüşvet miktarı beğenilmeyen işlemin ise rafa kaldırıldığı kaydedildi.

Sanıkların ifadelerinde tüm suçlamaları reddettiği, üzerlerinde bulunan ve içinde para olduğu kayıtlara geçen zarflarda ise evrak olduğunu söyledikleri aktarıldı.

ONLARCA KEZ RÜŞVET ALINMIŞ

İddianamede ayrıca 70'in üzerinde rüşvet eylemine yer verildi. Yapılan işlemlerde rüşvetin olağan hale getirildiği ifade edildi.

22 Ocak 2021'de İstanbul Mali Şube Polisi tapuda rüşvet operasyonu gerçekleştirmiş, aralarında tapu müdürü ve yardımcılarının da olduğu çok sayıda kişi hakkında işlem başlatılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar