Tarikatlara karşı tepkinin arttığı Dersim'de TÜGVA tabelasını indirdi

Tarikatlara karşı tepkinin arttığı Dersim'de TÜGVA tabelasını indirdi
Dersim Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Hasan Şen, 'Sadece tabelanın indirilmesi bir anlam ifade etmez. Faaliyetlerin de durmasını talep ediyoruz' dedi.

Dersim’de sivil toplum kuruluşları ve halkın, devlet destekli tarikat ve dinci yapıların örgütlenmesine karşı giriştiği mücadele üzerine Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Dersim Temsilciliği tabelasını indirdi.

Dersim Araştırmaları Merkezi’nin (DAM) kentte çok sayıda tarikatın ve dinci vakfın farklı isimler altında faaliyet yürüttüğü raporunun üzerine kamuoyunda büyük tepki oluştu. Tepkiler hala sürerken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yönetimde olduğu TÜGVA Dersim Temsilciliği tabelasını indirdi. DAM Başkanı Selman Yeşilgöz, "Tabelanın indirilmesi tabii ki önemli ama esas önemli olan Dersim’deki tüm bu tarikat, cemaat ve vakıfların faaliyetlerinin durdurulmasıdır" dedi.

TÜGVA İLE İLGİLİ KİRA SORUSU: PEŞKEŞ ÇEKİLDİĞİNİ DÜŞÜNMEMİZE NEDEN OLUYOR

TÜGVA temsilciliğinin kamuya ait Tunceli Atatürk Stadyumu’nda bulunduğunu söyleyen Yeşilgöz, "Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne sormak lazım TÜGVA’ya kamuya ait bir binada yer verdiniz. Bu yeri verirken kira aldınız mı? Aynı bina içerisinde kitap kafe diye bir yer var. Orası TÜGVA’ya mı ait. TÜGVA temsilcisi aynı zamanda Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda çalışıyor. Tüm bunlar kamu kaynaklarının ve kamu yerlerinin bu tip vakıflara peşkeş çekildiğini düşünmemize neden oluyor" diye konuştu.

‘SADECE TABELANIN İNDİRİLMESİ YETMEZ, FAALİYETLERİ DURMALI’

Cumhuriyet'e konuşan Dersim Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Hasan Şen ise şunları söyledi:

"Sadece tabelanın indirilmesi bir anlam ifade etmez. Faaliyetlerin de durmasını talep ediyoruz."

‘TARİKATLARI TEMSİL EDENLERİN GÖREVLERİNE SON VERİLMELİ’

"Başta rektör olmak üzere üniversitedeki tarikatları temsil edenlerin de görevine son verilmeli. Bölgeyi anlayan, bilim üreten bir üniversite istiyoruz."

TÜGVA’dan yapılan açıklamada ise yeni il binasında çalışmaların yürütüleceği kaydedildi. 

Öne Çıkanlar