Tarkan'dan 'zeytinlik' tepkisi: Bu vatanın doğası, toprağı sizin malınız değil

Tarkan'dan 'zeytinlik' tepkisi: Bu vatanın doğası, toprağı sizin malınız değil
Zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine açılmasına bir tepki de Tarkan'dan geldi: Ülkemizin doğası olmuş rant rüyası. Enerjiydi, madendi, barajdı, şuydu, buydu…

Resmi Gazete'de yayımlanan 'Maden Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği' ile elektrik üretiminde kullanılan maden sahası zeytinlik alan içinde kalırsa, sahada madencilik faaliyeti yürütülebilecek.

Elektrik üretimi için yürütülen madencilik faaliyetlerinin tapuda zeytinlik olarak kayıtlı olan alanlara denk gelmesi ve faaliyetlerin başka alanlarda yürütülmesinin mümkün olmaması durumunda, zeytin sahasının madencilik faaliyeti yürütülecek kısmının taşınmasına, sahada madencilik faaliyetleri yürütülmesine ve bu faaliyetlere ilişkin geçici tesisler inşa edilmesine kamu yararı dikkate alınarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca  izin verilebilecek.

Bakanlığın düzenlemesinin ardından, aralarında siyasi ve ünlü isimlerin de bulunduğu çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, söz konusu karara yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi. Twitter'da #ZeytinimeDokunma etiketi, Türkiye gündeminde ilk sıralara yükseldi.

'BU VATANIN DOĞASI SİZİN MALINIZ DEĞİL'

Tepkiler sürerken; olaya sessiz kalmayan isimlerden biri de Tarkan oldu. 

Twitter ve Instagram hesaplarından, Bakanlığın 'zeytinlik' düzenlemesine tepki gösterken Tarkan, "Bu vatanın doğası, toprağı sizin malınız değildir, bu milletindir, hepimizindir. Doğamızı savunmak, korumak da bu yüzden görevimizdir" dedi.

Ünlü şarkıcı, #ZeytinimeDokunma etiketiyle yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin doğası olmuş rant rüyası. Enerjiydi, madendi, barajdı, şuydu, buydu… Doğamız geri dönüşü olmaksızın yok ediliyor. Yıllardır gözlerini diktikleri zeytinliklerimizi feda etmek var şimdi sırada.

Bu vatanın doğası, toprağı sizin malınız değildir, bu milletindir, hepimizindir. Doğamızı savunmak, korumak da bu yüzden görevimizdir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar