TBB ve barolar: Avukatlık Kanunu'nda değişiklik girişimleri durdurulsun

TBB ve barolar: Avukatlık Kanunu'nda değişiklik girişimleri durdurulsun
Cumhurbaşkanı'nın ilk olarak gündeme getirdiği barolardaki seçim sistemine müdahaleye ilişkin TBB ve barolar 'asıl muhatap biziz' dedi.

ARTI GERÇEK- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyanet Başkanı'nın LGBTİ+ bireylere yönelik ayrımcı ve nefret söylemi içeren cuma hutbesinin ardından açıklama yapan barolarla birlikte müdahale sinyali verdiği Avukatlık Kanunu'nda ve baro seçim sistemine dair Türkiye Barolar Birliği (TTB)  ve barolar ortak açıklama yaptı.

Salgınla mücadeleye odaklanılması gerektiğini ve herhangi bir değişiklikte asıl muhattabın barolar olduğunu ifade eden açıklama aynı zamanda uzun süredir Birlik merkezi ve barolar arasında devam eden tartışmalardan sonra ilk kez ortaklaşma anlamını taşıdı.

GERÇEK GÜNDEME DÖNÜLSÜN

TTB ve 80 baronun imzacı olduğu açıklamada, "Özelde ise Avukat meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlar tahammül edilmez boyutlara ulaşmıştır. Ülkemizin ve mesleğimizin önceliği bu sorunların çözümüne çaba sarf etmektir. Bu nedenle Avukatlık Kanununda Barolar ve seçim sistemlerine yönelik değişiklik girişimlerini doğru bulmuyor; bu girişimlerin durdurularak, geri çekilmesini, Ülkemizin gerçek gündemlerinin çözümüne dönülmesini talep ediyoruz" denildi.

ASIL MUHATAP BAROLAR VE TTB

Avukatlık Kanunu'nda değişiklik yapılmasında komisyon oluşturulması istenilen açıklamada, "İleride, Avukatlarımızın ve Barolarımızın ihtiyacı ve beklentisini karşılayacak, Avukatlık Kanunu hazırlanması aşamasında asıl  muhatap, Barolar ve TBB olmalıdır. Türkiye Barolar Birliği nezdinde, 80 Baronun, uzmanlar ve akademisyenlerin katılımıyla bir komisyon oluşturulmalı, bu komisyonca hazırlanacak tasarı, kamuoyu ve ilgililerle paylaşılmalıdır. Doğru, adil ve hukuki olan hareket tarzı bu olmalıdır" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar