'Tam bir felaket, her sabah bir bakan veya yardımcısı görevden alınıyor'

'Tam bir felaket, her sabah bir bakan veya yardımcısı görevden alınıyor'
"Ekonomiyi yönetemeyenler ne yapacaklarını bilemiyorlar, bakan ve bakan yardımcıları görevden alınıyor" diyen HDP'li Gergerlioğlu, ranttan beslenenlerin durumdan memnun olduğunu söyledi.

ARTI GERÇEK-Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HDP’li Gergerlioğlu, TBMM’de, ülkede büyük hak ihlalleri olduğunu dile getirdi.

Ekonomik durumun tam bir felaket olduğunu ifade eden Gergerlioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugün yayımlanan bir kararla Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcıları Ercan Gül ve Hamdi Yıldırım'ı görevden almasına dikkat çekerek, her sabah bir bakanın veya bakan yardımcısının görevden alındığı haberleriyle uyandıklarını söyledi.

"Ekonomiyi yönetemeyenler ne yapacaklarını bilemiyorlar, bakan ve bakan yardımcıları görevden alınıyor" diyen Gergerlioğlu, bugün faizin düşürülme ihtimaline karşı doların yükseldiğini kaydetti.

VARLIKLI İLE YOKSUL ARASINDAKİ UÇURUM BÜYÜDÜ

Dövizdeki rekor artış ve Türk lirasındaki değer kaybına işaret eden HDP’li vekil, zengin ile fakir arasındaki uçurumun da büyüdüğünü, ranttan beslenenlerin dövizdeki yükselişten rahatsız olmadıklarını sözlerine ekledi.
Gergerlioğlu, "Millet her geçen gün sefalete itiliyor. Zengin ile fakir arasındaki uçurum artıyor. İktidar ve ranttan beslenen insanlar ise son derece memnun, paraları dövizde, dövizin artışından rahatsız değiller ancak fakir halk daha da fakirleşiyor" değerlendirmesinde bulundu.

HASTA TUTUKLULAR

Aynı zamanda doktor ve insan hakları aktivisti olan Gergerlioğlu, cezaevlerinden hasta tutukluların ve hükümlülerin ölüm haberlerinin geldiğine dikkat çekerek "Cezaevlerinde sağlık hakkı ihlalleri var.

Cezaevlerindeki skandallar devam ediyor. Onlarca kişi cezaevlerinde hayatını kaybetmektedir" diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar